Illustratie van:

International 523 - Motorontluchting komt rook uit

Mijn international mccormick international 523 rookt uit de motorontluchting en oliepeilstok. Is dit normaal?

Deel dit topic

Reacties

+1
Oldtimer-fan
Nee, dan heb je carterdruk. Een klein beetje kan altijd wel, maar als het echt blaast dan is het niet goed. Dan gaat er druk langs de zuigerveren naar het carter in. Duid op versleten zuigerveren
Johan jaeken
Ok, als ik de ontluchting dicht houd en na een 10tal seconde loslaat hoor een zucht.
Johan jaeken
Heb een filmpje maar weet niet hoe te posten
+1
donkey63
@Johan jaeken
Zoals oldtimer-fan al zegt, kapotte of versleten veren. Rookt hij ook blauw bij starten of en bij stationair lopen?? Kapotte veren is erger, slaan ze uit in de groeven van de zuiger.
Beetje overdruk is nog geen versleten motor.
Als je zekerheid wil hebben, doe dan een kompressietest.

Succes
Pieter_Fendt
@donkey63 Meestal rookt een trekker als hij koud is, alles moet nog uitzetten en op temperatuur komen. Als hij warm is en dan wel blauw rookt heb je idd slechte zuigerveren
Johan jaeken
Hij rookt niet bij het starten en als hij warm gelopen is rookt hij ook niet blauw. Heb vandaag contact gehad met de vorige eigenaar en die zegt dat hij de pistons, veren, schalen en alles vernieuwd heeft en daar geloof ik hem in. Dus misschien niks aan de hand en is hij gewoon te weinig gebruikt en moet hij nog loskomen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 en hebben de trefwoorden olie en versnellingsbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!