Boeren ontvangen proces-verbaal na ode Bevrijdingsdag met trekkers

Boerenactiegroepen Farmers Defence Force en Voll Gass hebben in een weiland in het Gelderse Mariënvelde een ode gebracht aan Bevrijdingsdag. 240 trekkers vormden daar het vrijheidssymbool. Wel kregen de boeren een proces-verbaal, omdat zij de coronamaatregelen overtraden.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Boeren ontvangen proces-verbaal na ode Bevrijdingsdag met trekkers (nu.nl)

Boerenactiegroepen Farmers Defence Force en Voll Gass hebben in een weiland in het Gelderse Mariënvelde een ode gebracht aan Bevrijdingsdag. 240 trekkers vormden daar het vrijheidssymbool. Wel kregen de boeren een proces-verbaal, omdat zij de coronamaatregelen overtraden.

 Illegale trekker-actie van honderden boeren voor 75 jaar vrijheid (ad.nl)

Zo'n 250 boeren uit de Achterhoek maken digitaal een statement voor de vrijheid. Met hun trekkers vormen zij de fakkel, het symbool van de vrijheid, met daarboven de tekst ‘75 jaar vrijheid’. De actie kan de boeren een flinke boete opleveren.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

Kringloper
Zal wel niet doorgaan mag ik hopen, en anders voor laten komen.
+9
Lepus
De vrijheid heeft dus toch nog net 75 jaar mogen duren. Triest weer, deze farce van de sterke arm
+2
Jannus
Quote Reactie van @Lepus:
De vrijheid

De vrijheid heeft 75 jaar geleden een hoge tol geëist en dat moeten we niet vergeten,wat let ons vandaag de prijs te betalen voor deze actie.

De bureaucratische meute is aan het muggeziften terwijl er overal in het land odes zijn gebracht aan verpleegers en verzorgers van de coronapatienten en er ook meerdere mensen op diverse plaatsen bijeenkwamen,nooit een weerklank gehoord en nu de boeren zich eens vanuit een positief daglicht laten zien zijn we weer de klos,hoezo vrijheid??

Weet men in Den Haag wel eens wat vrijheid betekend??veel meer dan een jaarlijks kransje leggen en toeterend op de heide,we herdenken de pijn die geleden is door hun die hun leven lieten voor onze vrijheid en de ontberingen meemaakten in de kampen en in het verzet,wat is dan de waarde van dit teken dat we als gewone boerenbevolking op een groot veld in beeld brengen aan hen.

Mocht deze burgervader niet de moed hebben op te staan voor onze viering van die vrijheid dan moet hij zich afvragen welk een moed de gevallenen wel niet gehad moeten hebben.

Caroline van der Plas doe er iets aan.

🔱🔱🔱
+12
casev
Hoe lang gaat het duren voordat "het volk" al die muggezifterij niet meer pikt? Ik zie die boa al staan met zn bonnenboekje..... droeftoeter
vaak
@casev De protestactie tegen de lockdown vandaag in den haag werd wel getolereerd. Ook geen 1.5 meter afstand. Ze werden zelfs bij elkaar gedreven.
InsaneNL
@vaak 80 aanhoudingen op 300 man, tis maar net wat je gedogen noemt. nos.nl/artikel/…
Porky
@casev hoelang het nog duurt? Nou duurt nog wel ff hoor, hier en daar wringt het wel ,maar dr komt elke dag nog eten op tafel, en DAAR zit de bottle nek, als dat er elke dag nog is ,gebeurt er niks, dus wat er moet gebeuren mag jezelf invullen !
+9
weurding
Moet wel heel raar met een trekker rijden om binnen 1.5 m van elkaar te komen. Snap dat geneuzel weer niet
+2
Melkmeisje
@weurding gewoon even met de pet rond gaan op het prikkelbord, dan zijn die boetes toch zo geregeld en weer vergeten?
930triplemaaier
@Melkmeisje probleem is dat het je een strafblad opleverd maar ik vraag me af of dat zomaar kan zonder tussenkomst van de rechter en als dat al mag zeer onwenselijk. want nu gaat de politie/boa op de stoel van de rechter zitten. en men realiseerd vaak niet wat voor gevolgen dat heeft in de toekomst
+1
casemxu
Mag je tegenwoordig ook al niet meer met zn allen het land bewerken?
BertK
@casemxu het land rollen 😄
+4
Gewoon een of andere overijverige agent. Zou er nu nog niet te veel drukte om maken. Het is eerst afwachten of er wat van komt.
+3
Achso
@somerled-delremos het is buiten gewoon schandalig van politie!! 75 jaar geleden waren er wel meer met nare trekjes..
casev
@Achso niet helemaal netjes om die vergelijking met 75 jaar geleden te maken, maar het waren idd niet de duitsers die de meeste joden opgepakt hebben....
+4
Achso
@casevop dit moment is er wel meer ‘niet helemaal ‘ netjes. Als men wel willende agrariers, die een ode aan de veteranen willen brengen, op de bon slingert, ben je niet goed bij je hoofd. En dan mogen vergelijkingen getroffen worden! Een feit is dat er een groep Nederlanders is geweest, die wel bijzonder graag alle orders opvolgden.
+3
koeboer
Dan valt elke file ook onder samenscholing
+3
diezel
De wijkagent was m.i. best redelijk. 👍
+1
Jannus
Quote Reactie van @diezel:
De wijkagent

Nuchtere oosterling,keek ook naar de brandweer en politie acties tav corona verpleegsters en verzorgers,man verdient een lintje 👍🏼👊🏼
hans1980
+1
Meelmuisje
@hans1980 we worden niet bedreigd door degenen die slecht zijn,
maar door degenen die slechtheid toelaten.
Melkmeisje
Het is al opgelost:
destentor.nl/achterhoek/…
Nevergiveup
@Melkmeisje Top 👍

Neem aan dat degene die zich nog al roerden in de gemeente uit hun functie worden gezet zonder wachtgeld.
930triplemaaier
@Melkmeisje niet helemaal opgelost. De organisatie en de grondeigenaar kunnen nog een proces verbaal krijgen.
Mijn mening: Het zal de politie sieren als ze in de geest van de actie geen proces verbaal opstellen. Daar de 1,5 meter gewoon nageleeft is zie ik het risico niet.
Jannus
Quote Reactie van @930triplemaaier:
Mijn mening: Het zal de politie sieren als ze in de geest van de actie geen proces verbaal opstellen. Daar de 1,5 meter gewoon nageleeft is zie ik het risico niet.

Ook mijn mening,het gaat hem om de intentie van het doel nl het tegengaan van verspreiding van het covid 19 door die 1,5 mtr optie,het was op particulier terrein en het was geen feest of iets daar van in die trend
Achso
@Jannusik kan ze nog wel een filmpje laten zien van FransjeTimmermans,die met collega’s aan het barbequeen is zonder 1,5 m afstand
Ritchie
@Achso

Zou ik niet doen, dat was van een parodie account als ik het goed heb.
Toerdeboer
Geen boetes voor boeren bij vrijheidsactie: ‘Ze hielden anderhalve meter afstand’

destentor.nl/achterhoek/…
+1
Jannus
@Toerdeboer Van deze foto geniet ik meer dan het gelummel van Calon,heeft nog weinig creativiteit ontplooit
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!