Illustratie van:

Zitmaaiers John Deere - John Deere LT133 Wil niet starten. Maakt niet eens geluid bij draaien sleutel.

Recentelijk verhuist en de zitmaaier overgenomen van de oude eigenaren. Mooi exemplaar maar wil natuurlijk wel dat hij werkt.
Ik doorloop het hele safety mechanisme, zitten op de maaier, rem in voor starten, messen in, snelheid op choke maar hij doet dus helemaal niks. Kan het zijn dat de accu leeg is? Of ligt het aan de ontsteking? Let wel: Ik heb niet veel verstand in dit vakgebied. Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

b-loc
Als hij al lang stilstaat is het eerste wat je kan doen is de batterij eens opladen, kan nooit kwaad.
Dan heb je genoeg lading om meerdere keren te kunnen starten als er ook nog andere problemen mee zijn.
Ook de benzine erin verdampt na een tijd waardoor de ontstekingskracht daalt. (maar dan moet je hem eerst draaiende krijgen via de startmotor)
+1
apechs
@b-loc Ik zal het vandaag eens proberen! Ik laat het resultaat weten 😄
apechs
@b-loc Ben ik weer! De acculader geeft aan dat hij voor 3/4 vol zit. Na volledig opladen nog steeds geen geluid of iets. Bij het draaien van de sleutel hoor je ook geen klik of iets dergelijks. Enig idee?
apechs
Bij het openmaken van de lt133 vind ik de volgende zwarte en witte kabels niet aangesloten. Is dit correct? Je hebt vast wel door dat ik hier weinig verstand van heb, excuus haha!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
bartjuh
Zou die witte stekkers in elkaar drukken. Misschien zijn die los om leegloop van accu tegen te gaan
Freggel
Een multimeter heb je toevallig ook niet liggen?
Ik zou ook beginnen met die stekker in te steken, als het dan nog niet werkt zou ik eens meten, waarschijnlijk krijgt de solenoid op de startmotor geen spanning, maar als je er zelf weinig verstand van hebt is het moeilijk op afstand uit te leggen.
Wat dan nog overblijft:
- contactslot krijgt geen spanning of is kapot
- veiligheidscontacten krijgen geen spanning of werken niet (geen idee wat erop zit, maar op een Husqvarna waar ik deze middag nog aan gewerkt hebt moet je op de stoel zitten en moet je de rem indrukken.)
- solenoid kapot, maar dat komt niet vaak voor.
Henk 1120
Die stekker moet je zekers aansluiten. Hier zit de gelijkrichter aangekoppeld en onderbreekt zo het hele circuit.
ambu954
Niet veel haast met maaien reactie blijft uit 😄 :)😬

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.697