Welke stuurbekrachtiging voor een Landini 5500

Dag allen, allereerst even kort mijzelf voorstellen. Ik ben Daan en heb sinds kort een Landini 5500 ,die wat te weinig liefde heeft gehad. Ik ben hem aan het opknappen maar ik loop tegen het volgende aan. Ik heb er een voorlader op maar helaas geen stuurbekrachtiging, dit is met een zware last toch best zwaar sturen.

Graag zou ik er stuurbekrachtiging op bouwen. Hebben jullie tips wat ervoor te kopen? Ik kan van een dealer een stuurbekrachtiging kopen van een 6500, ze vragen hier 650 euro voor. Is dit een eerlijke prijs?
Zijn er nog andere opties? Misschien heeft 1 van jullie nog wat liggen?

Alvast dank voor jullie hulp.

Groet Daan

Deel dit topic

Reacties

+1
Towaberg
In verhouding tot de aankoop van een hele occasie trekker is 650€ veel geld voor een occasie servostuur, maar als dat zonder veel gedoe past en het is origineel Landini en je bent van plan om de trekker jaren te gebruiken valt het misschien nog mee.
daan-brons
Ja daar heb je zeker een goed punt. Ik zal er nog eens over nadenken. Ik dacht misschien heeft iemand nog een andere oplossing of set. Moet je nog ergens op letten als je een tweedehands set koopt?
Clayson M80
@daan-brons iets van een 6500 past niet op een 5500
Landini6500
Hoi
hoe is het gelukt met het servostuur? is dat veel werk? ik ben het aan het overwegen om het ook met mijn landini6500 te doen, alleen heb ik nog geen hydrauliekventielen
Clayson M80
@Landini6500 je hebt een pompje voorop een oliepotje 4 leidingen en een servo stuurhuis nodig ( zit standaard op een 6500 met Siac kabine
Clayson M80
Voor een Landini 5500 is alleen stuurbekrachting mogelijk geen servo zo als bij een 6500 met cabine

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0