IHC 844SA Hoeveel lak nodig voor spuiten

Hoeveel 1 component lak en (Kramp) verdunner heb ik nodig om 2 keer te gronden en 2 keer te spuiten? Daarbij overweeg ik om nog 1 laag blanke lak te spuiten .
Tukker350

Reacties

johndeere 2650
Als je 2k gaat spuiten moet je oppassen dat het niet gaat reageren op elkaar.anders kun je alles er weer eraf halen
Bert353
@johndeere 2650 hij heeft het over een 1 component lak.
johndeere 2650
@Bert353 weet ik zeg het als advies omdat sommige dan nog wel eens 2k blanke lak pakken
SJB533
@johndeere 2650
Tweecomponenten over een opponenten gaat altijd fout! Andersom kan dan weer wel. Heeft niks met reageren te maken, maar met hoe de lak zich gedraagt. De ene (1K dacht ik) vloeit als het ware uit, de ander niet, als hij hard is
johndeere 2650
@SJB533 dat weet ik.doe er meer als genoeg
Fordje-3610
Wij hebben de ford 3x gespoten met blauw (3liter totaal) en na elke spuitbeurt aftoppen. en 2 potten wit (2 liter totaal) voor de velgen en spatborden. ook na elke spuitbeurt aftoppen
Bert353
@Fordje-3610 wat bedoel je met aftoppen?
johndeere 2650
@Bert353 denk schoon maken
Tukker350
@Fordje-3610 wat bedoel je met aftoppen? En hoeveel verdunner heb je gebruikt?
sjuu
@Tukker350 Ik gebruikte 20% wasbenzine om te verdunnen, schijnt snel te verdampen. Het verfspuiten ging goed zonder veel ervaring er mee te hebben. Gewoon proberen, begin maar met de achterbrug.
Fordje-3610
@Tukker350 nee lichtjes afschuren zodat je weer een ruwere ondergrond hebt
+1
sjuu
Zou niet teveel energie steken in het opknappen van plaatwerk, zou nieuwe zoeken. En deze mee laten spuiten met de rest. Heb een keer spatborden opgeknapt van een 956 case, nooit meer. Koop maar nieuwe polyester .
stephan-inter
@sjuu dan heb je waarschijnlijk wat fout gedaan.
Je kan ze prima weer als nieuw krijgen.
sjuu
@stephan-inter Haha, de eerste paar jaar ging goed, nu komt langzaam de roest terug. Zijn wel gezand straalt. Op me 745 Xl polyester spatborden gezet, veel beter.
Piet1960
@sjuu Vervormen die polyester niet op den duur, en niet kwetsbaarder met bijv. een tak raken?
sjuu
@Piet1960 Gaat best, zijn hard en strak. Wel aan de prijs.
stephan-inter
@sjuu
Dan toch verkeerd behandeld.
Mocht de trekker alleen wat vliegroest of dof zijn zal ik persoonlijk eerder een dikke laklaag erover heen spuiten. Dan krijg je namelijk geen bonte trekker als de lak begint te slijten. Zoals de treeplanken,frontblok, trekhaken en heflatten etc. Maar hangt natuurlijk wel van de staat van de trekker af, anders kun je misschien beter een grondverf in de zelfde kleur laten maken.
Plaatwerk uiteraard wel goed in de grondverf. Ik denk dat je met 2,5 liter grondverf al heel wat hebt. Rooie lak 3 tot 4,5 liter.

Ik gebruik zelf vaak de roodbruine grondverf van granit, met case ih rood als lak laag. En dat verdun ik met een harder. Wasbenzine gebruik ik om schoon te maken niet als verdunner.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!