Illustratie van:

Ford 2000 - Startproblemen na aflaten lopen oude diesel

Goedendag allen,

Ik ben aan het sleutel aan een oude ford 2000 van een vriendin. Nu zat de tank vol met zooi en hebben we dit af laten lopen en nieuwe diesel in de tank gegooid. Vervolgens hebben we het brandstof systeem doorgespoeld en ontlucht. Nu start de trekker, loopt even maar slaat daarna dood. Hoe langer je wacht hoe langer die daarna blijft lopen. Nu is mijn redenatie dat dit komt doordat je langer wacht de bakjes onder het filter langzaam vol lopen, de trekker daar op loopt maar dat de brandstof te langzaam door het filter loopt om de trekker van voldoende brandstof te voorzien. Daarom willen we graag de brandstof filters vervangen. Ik had de volgende gezien: histoparts.com/235004-brandstoffilter-ford-tractor…. Nu heb ik even contact opgenomen met die site maar blijkt dat de afmetingen van die filters(diameter van 84mm en een hoogte van 72mm) toch anders zijn dan degene die we nu hebben (diameter van ongeveer 80mm en de hoogte van ongeveer 80mm, had geen schuifmaat mee...). Nu ben ik benieuwd of iemand durft te zeggen welke filters er wel op moeten. Ik heb een paar foto's toegevoegd van de filters die er nu op zitten maar kon op basis van dat nummer geen nieuwe filters vinden. Ben benieuwd.

Groeten,
Albertoo

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Onderdeelnummer?

(klik om te vergroten)

Afbeelding filter

Reacties

Tom VB
Ik zou even naar het dichtbijzijndste mechanisatebedrijf gaan, die kunnen je zo helpen.
ruben-kooistra
Dag Albertoo,

De kortste klap is om de huidige filters er af te halen en daarmee naar een lokaal mechanisatiebedrijf te gaan. Zo doe ik dat hier ook als ik onze Ford 2000 en 4000 een beurt geef.
Albertoo
Dat zal inderdaad wel de snelste manier zijn. het leek me alleen handig om gewoon dat filter te bestellen, scheelt toch weer contact met een aantal mensen (hoe saai dat ook is)
sypodj
Dit is een dubbel filter die zit na mijn weten vaak op een ford 3000 misschien zijn de filters daar beter op te vinden
john.voort
HDF 296 dieselfilter moet erop ,let erop bij vervangen alle rubbers te vervangen, die er nu op zitten zijn oud en hard en sluiten niet af bij monteren nieuw filter.
Let er ook voor op dat je de filterbehuizing niet te hard aandraait ander springen de glazen schaaltjes kapot.
echte844
Het klink of dat het brandstofkraantje niet helemaal open staat. Een onozelheid die veel hoofdbrekens kan kosten. Je zal niet de eerste zijn.
chef beunhaas
Zit niet je tankzeefje verstopt? tenmiste dat heb ik wel eens meegemaakt dat ie dan wel even wil lopen maar niet regelmatig en na even wachten liep die ook weer voor maar heel eventjes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden onderhoud , startproblemen en brandstoffilter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!