Kubota KX-41 waar kan ik onderhoudsboeken vinden? wat te doen voor onderhoud.

Ik heb een Kubota KX41staan die ik een paar keer per jaar gebruik. Ik kocht het machien al gebruikt, en vind nu eigenlijk toch dat ie voornamelijk met rijden en de toren draaien slap is.
Ik heb het idee dat met rijden hij echt sneller is geweest (ooit) en met de toren draaien ook meer kracht had.

motortje draait mooi (doen ze toch altijd wel, die Kubota's vind ik.) en daar heb ik ook als eens nieuwe filters en olie gestoken.
Maar omdat dit een kraantje is, (mijn eerste) weet ik eigenlijk niet zo wat ik kan doen om de rest ook weer in orde te brengen?

Kan iemand hier mij helpen aan de goed info?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
De eind aandrijvingen(waar het tandwiel voor de rups opzit) Moet je ook regelmatig verversen. Smeer je de draaikrans ook?
Bert353
@Fast Eddy kijk, dat zijn de dingen die ik niet wist (Eindaandrijvingen) draaikrans ja, is dat vetnippeltje wat "zomaar" voor op de rand zit rechts?
zijn er nog meer van die (voor mij) verborgen dingen?

hoe ververs je de olie uit de eindaandrijvingen? en welke olie gaat daarin?
dennisbouter
@Bert353 een gewone 41 of een 41-2 zit 80 w 90 in de rijmotors. (Volgens kroon) Om te beginnen zou ik de kraan opdrukken en de rupsen is ff kwartier laten draaien zodat de olie goed warm wordt dan vloeit hij makkelijker eruit, aan de zijkant zie je 2 of 3 bouten zitten en daar kun je olie aflaten en weer bijvullen alleen van jou kraan weet ik niet het olieniveau je zou de plug naar boven kunnen draaien los draaien en dan voorzichtig je rups draaien en zou er op een bepaald punt olie uit komen als hij nooit heeft gelekt is dat dan je olie niveau.

Of je moet het aan de plug kunnen zien. Vaak Bij 1 plug helemaal beneden zou de andere plug iets meer als 3/4 van onder moeten zitten ongeveer als niveau plug

Je draaikrans heeft ook een oliepijl maar ik heb die zelf nog nooit ververst
Bert353
@dennisbouter Buiten het gebruik van m'n kraantje ben ik helemaal een leek op dat gebied, hoe kun je zien of het een 41 of een 41-2 is?

merci voor de tips.
dennisbouter
@Bert353 dat staat er in principe op, kx41 kx41-2 of een bouwjaar
Fast Eddy
En als de olie zwart is en erg stinkt. Zou je de eindaandrijving even moet spoelen met een beetje diesel.
Bert353
@blauwe tractor dat word m niet, ik kom op allerhande sites waar je kunt downloaden, in frans, chinees, schermen die beginnen te knipperen, grote letters "Gratis" etc, dan word je doorgeleid naar vanalles en nogwat, daar ga ik echt niet aan beginnen.
ik heb schijnbaar echt niet de google die jij hebt.
dennisbouter
@Bert353 klopt wel hoor, gratis books zijn er bijna niet kubotabooks.com/AutoIndex/index.php/…. Deze wel alleen het boek wat daar bij staat is niet nederlands en is van de KH serie de voorganger van kx-1 ik ga er vanuit dat je een kx-1 hebt. En dat kan jij natuurlijk ook gewoon googlen. Een kx41 ziet er anders uit als een 41-2. Of 41-3
blauwe tractor
@Bert353 Bel even met Bonenkamp Tiel vraag of die je kunnen helpen.

fendtnl.nl/fendt-dealers/…

kubota.com.au/wp-content/uploads/…
dennisbouter
@blauwe tractor jou link is van een kx40-4? Dat ± de opvolger van een 121-3 daar heeft hij niks aan
dennisbouter
Meerman in vlaardingen is al zolang als kubota actief is in nederland (1979) importeur www.meerman.nl
Hoe behulpzaam ze zijn weet ik niet, vind het zelf een ... Zaak maar volgens mij was bonenkamp in der tijd nog geen dealer
Bert353
Ik heb zo geen foto's dus heb ik er een van het net afgehaald, hij lijkt hierop, maar dan zonder dakje

(klik om te vergroten)

dennisbouter
@Bert353 dat is inderdaad de eerste kx41

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0