Illustratie van:

John Deere 6300 - Waterdamp komt onder trekker vandaan

Hallo,
Sinds een paar weken komt er waterdam onder mijn john deere 6300 vandaan,ik heb een sterk vermoeden dat dit komt omdat de koppakking lekt en er dus water over de motor vloeit en dus verdampt, iemand enig idee of dit klopt en wat het anders kan zijn?
Groet matthijs!

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Als dat zo is dan moet je radiator ook leeg lopen, kijk eens naar het waterpeil en houd het de eerste tijd ff in de gaten
Zal ernaar kijken
roscho
@Matthijs john deere Het zou natuurlijk ook gewoon een scheurtje in een slang of een lekje in de radiator kunnen zijn. Komt er ook water onder de trekker als de motor niet loopt, dus na een nachtje stilstand? Dan is het gewoon ergens een lekje. Tijdens gebruik witte damp: lekke koppakking. En kijk eens naar de motorolie. Stijgt het peil, dan komt er water bijin de olie. Zit er flink wat witte drab rond de peilstok dan is dat ook water. Beide gevallen zijn ook indicatie voor lekke koppakking.
Hou in ieder geval het koelvloeistofniveau in de gaten, zoals @Fordje4600 ook al aangaf.
frammi
Eventueel 's avonds drukpompje op radiateur zetten en kijken waar die lekt. Zie je vaak het beste als hij koud is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0