Illustratie van:

Deutz D25S - Hoe krijg ik de stuurstang van het stuurhuis los?

Ik heb speling op mijn stuur van ca. 1,5 slag. Ik verwacht dat het probleem intern in het stuurhuis zit, dus ben bezig dit los te maken. Nu krijg ik de stuurstang niet van de horizontale as los (zie foto's), aan de zijkant van de tractor.
Ik heb ondertussen heet gestookt, hamers erop gehad en met een (niet goed passende) poelietrekker geprobeerd. Hebben jullie nog tips voor een goede poelietrekker of weten jullie waar ik een vervangende stuurstang kan vinden, zodat ik heb er af kan slijpen.
En welke fuseekogeltrekker adviseren jullie voor deze tractor?
En als ik hem dan los heb, hebben jullie dan nog restauratietips, of meteen helemaal vervangen en indien het laatste; waar haal ik een stuurhuis het beste vandaan?

Deel dit topic

Reacties

akodde_Deutz25
Ik hoop dat de foto zichtbaar is
goeiedag eem
@akodde_Deutz25 als het die pitman arm is die zit ook op een conus met een spline, moer een paar gangen los draaien en grote zware poulie trekker erop en flink aan spannen, je kan hem een zit geven met een hamen in h de hoop dat hij er af knalt tegen de moer aan, maar wat ik vaak doe in dan een brander op een plek erop zetten zodat hij daar warm wordt en zet hij terplekke uit en krijgt hij wat ruimte, en dan eventueel weer met een hamer laten schrikken en dan moet hij los komen.

Is het de stuurkogel die eruit moet, ook de moer een paar slagen los zetten en dan een as strak passend tussen koppelinghuis en de achterkant van de stuurkogel plaatsen, de kop waar de kogel in zit ook even goed opwarmen en hem ook een klap geven dar springen ze zaak zo los, er zijn ook aparte vorken voor maar als je die niet hebt werkt het zo ook, bij mij tenminste wel, en als brander heb ik vaak een piezo hobby brander
basia
Nee ; ik zie geen foto , bedoel je pitmanarm of stuurstang die naar de vooras loopt ?
+1
akodde_Deutz25
Deze dus

(klik om te vergroten)

Deze dus
akodde_Deutz25
Als dit de pitman arm heet, dan heb ik weer wat nieuws geleerd 😉
Ik heb het geprobeerd met een 2- en een 3-armige poelietrekker, maar die schoten er vanaf. Nu een setje lagertrekkers aangeschaft en eens kijken of het daarmee lukt. Als jullie nog extra tips hebben, graag!
basia
Ja , dit heet de pitmanarm ; wat ik altijd doe is met een moker op de ene kant van het gat steunen
en op de andere kant ook met een moker(tje) slaan ,zodat het conische gedeelte los gaat "schrikken " daarna wil het vaaks wel met een poelie trekker .

Dus de pitmanarm kop goed bekloppen
AG35
Dit is eigenlijk een klusje voor een mestrekker.
Deze zitten meestal maar een klein beetje conisch, maar met een fijne spievertanding.
Ook even kijken of er merktekens op de beide delen staan, en anders zelf merken, voor het demonteren.
akodde_Deutz25
Allen, dank voor de tips! Het is ondertussen los met een trekkersset die ik bij toolmania heb aangeschaft; druk erop gezet en daarna de brander (en na even iets van verwarming klapte ie al los!).

Nu is de volgende uitdaging naar bovengekomen: het stuurhuis heeft een scheur, wat de reden ook zal zijn dat ie droog stond! Laten lassen lijkt me niet haalbaar, dus op zoek naar een vervangend stuurhuis. Hebben jullie nog adviezen voor leveranciers? Of onderdelen sites...
fergusonnetje
@akodde_Deutz25 Van wat voor materiaal zijn deze stuurhuizen gemaakt?
LG0enga
@akodde_Deutz25 mijn was ook gescheurd. Komt omdat er water in kan lopen. Hierdoor zijn er erg weinig te vinden die nog goed zijn op de tweede hands markt.

Ik heb deze laten lassen bij een lasser in het dorp. Is nu twee jaar terug. Is nog steeds prima.

Heb ook gelijk een busje gemaakt voor boven in de buis. Zat heel veel speling in. En nieuwe kogeltjes voor in het huis.
akodde_Deutz25
En waren die kogeltjes het enige dat je hoefde te vervangen? Bij mij lijkt het allemaal gewoon te vast te zitten (as naar pitman arm is met de hand niet te bewegen.. Is deze as los te halen?Zo ja, hoe?@LG0enga
LG0enga
@akodde_Deutz25 de as zou er gewoon uit moeten kunnen via het stuurhuis. Even de vetnippel er uit halen en dan terug slaan.

Ik heb alleen de kogels en de keering vervangen. Ik wou er het liefst nieuwe lagers in laten maken, maar dat was wel een klus aangezien je dan de oude schalen er uit zou moeten vrezen. Die nieuwe kogels maakte bij mij al een enorm verschil.
akodde_Deutz25
@LG0enga je spreekt over een vetnippel; had die hier moeten zitten?
Ik kreeg het advies om naast nieuwe kogels ook te kijken om de nok op te lassen.. jij enig advies hierin?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

akodde_Deutz25
Volgens mij van gietijzer.

Zie bijgaande foto's voor overzicht 'problemen'

(klik om te vergroten)

Stuurhuis, scheurtje zie rechtsboven

(klik om te vergroten)

Detailfoto, Rechtsboven scheurtje

(klik om te vergroten)

Stuurhuis gedraaid, 2e scheurtje bij moergat

(klik om te vergroten)

Detail moergat/ scheurtje
Tom VB
ZF stuurhuis?

Je kunt in D eens proberen via deutz-traktoren.de/
akodde_Deutz25
Quote Reactie van @Tom VB:
zf.com/
Ha Tom, ik doe mijn best om op die site iets te vinden, maar de meeste linkjes lijken niet te werken....
+1
akodde_Deutz25
Haha, ja die werkt wel, maar de linkjes op deutz-traktoren.de/ helaas niet... Ik puzzel ook ff verder bij ZF@Tom VB
akodde_Deutz25
Ha Tom, dank voor je bericht. Wat bedoel je met ZF?
Tom VB
@akodde_Deutz25
Het merk ZF, toeleverancier voor voertuigindustrie. Zij maakten veelal transmissies en stuurhuizen onder andere voor deze trekkers. Eigenlijk voor alle Duitse trekkers in die leeftijd.
zf.com/
akodde_Deutz25
@Tom VB oké, het is allemaal nog wel ff puzzelen in de wereld van Deutz 😉
fendt2
Heb nog een huis liggen. In iedergeval van deutz. De worm en stuur as zijn er uit. Weet niet precies van welk type. Als je belangstelling hebt kunnen we een check doen met maatvoering. Misschien past het.
akodde_Deutz25
Hi fendt2; stuurhuis heb ik inmiddels... worm en as zijn niet helemaal top, dus nog even aan het zoeken naar een vervangingen. Anders deze opkalefateren
jochen
Ik heb een stuurhuis voor mijn D40 gevonden bij Detjen. Heeft veel onderdelen van Deutz liggen. landmaschinen-detjen.de/
akodde_Deutz25
Hé allemaal, hartelijk dank voor het meedenken. Vandaag mijn stuurhuis ingebouwd. Het is een combinatie geworden van een ingekocht extern huis, onderdelen uit een ander stuurhuis en het in elkaar laten zetten door mechanisatiebedrijf Dedden. Alles zit nu op z'n plek. Ben alleen aan het ontdekken hoe ik het brandstofsysteem ontlucht bij deze Deutz

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D25S en hebben de trefwoorden stuurhuis , stuurstang en loskrijgen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.249