Illustratie van:

Unimog 421 - Stuurt automatisch naar rechts

Ik heb een vraag over een Unimog 421, deze stuurt na het starten direct naar rechts zonder het stuur aan te raken. Wanneer de wielen over zijn tegen de aanslag dan kun je ook horen dat hij weerstand heeft terwijl hij constant door pompt.. heeft iemand enig idee wat het probleem hiervan kan zijn? Alvast bedankt! Gr Hidde

Deel dit topic

Reacties

+1
Koiter
Even contact opnemen met VamParts, die kan je dat zo vertellen.
E-mail: info@vamparts.be
Tel. 0032 496 082785
maandag tot vrijdag 9:00 - 17:00
farmer103
@Koiter oke! bedankt!
+1
Koiter
@farmer103 Daar haal ik ook altijd mijn onderdelen vandaan, service is altijd goed en kan je vaak alles vertellen via de telefoon. Heb zelf nu mijn vooras uit elkaar liggen ter revisie.
farmer103
@Koiter Heb zelf laatst een aantal onderdelen voor mijn 403 besteld bij Unimogspecialist aangezien VAMparts ze niet had.. bevalt ook er goed en snel geleverd. ben zelf monteur en meeste dingen red ik mij wel mee alleen dit heb ik nog nooit eerder gezien.. misschien iemand ervaring hier mee? heb zonet VAMparts een mail gestuurd. Bedankt voor uw hulp in ieder geval!
Nick421
@farmer103 anders zou je Kees Rutten uit Sint-Hubert nog kunnen bellen. Die repareert veel unimogs, en kan ook alle onderdelen aankomen.
+1
Daan Stroucken
Is jouw unimog uitgerust met een stuur hulpcilinder?
Daan Stroucken
@farmer103
in de hydraulische stuurschuif zit een kleinere stuurschuif, deze wil nog wel eens vast komen te zitten door een klein vuil deeltje, in dat geval moet je op een een of andere manier dit schuifje weer los zien te krijgen, het beste is dan even alles te op te polijsten met wat scotch brite en meteen alle O-ringen vernieuwen van zowel de kleine als de ''hoofd'' stuurschuif (vergeet de O-ring onder in het ventielhuis niet!). ook kan het een afstelling zijn tussen de stuurschuif en de glijbus waar de stuurkogel aan zit.

met vriendelijke groet Daan
+1
Aaronv
Goedenavond,
Mag ik vragen wat hier het probleem was? Ik heb namelijk een stuurcilinder met ingebouwde stuurschuif liggen, deze stuurt automatisch in, heb alles uit elkaar gehad en vervangen aan afdichtingen. Ben er al een aantal uren mee aan het puzzelen geweest wat het zou moeten zijn... Met lucht komt die wel naar zijn middenstand en als er olie druk op komt stuurt de cilinder gelijk in.
Ik ben zo onderhand door mijn oplossingen heen.

Groet Aaron.

(klik om te vergroten)

farmer103
@Aaronv wij zijn helaas ook nog aan het uitvogellen wat het precies is maar wachten al een tijdje op nieuwe afdichtingen... probleem zelf helaas ook nog niet gevonden.. als je meer weet hoor ik het graag.
+1
b-loc
@Aaronv De stuurcilinder met ingebouwde stuurschuif deed me denken aan mijn ondertussen opgeloste probleem.
Eventueel kan het volgende topic je helpen.
tractorfan.nl/topic/161511/
Aaronv
@b-loc ik heb de link gezien en zal er deze week eens mee bezig gaan, bedankt voor de tip in iedergeval.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 421 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN