Illustratie van:

Ford 7810 - 4wd schakeld in bij gebruik dual-power

4wd schakeld in bij gebruik dual-power bij lage motor toeren is dit gerelateerd aan te lage oliedruk?

Transmissie lampje licht ook op en gaat uit na aantikken gas

Deel dit topic

Reacties

county854t
Hallo, dat heeft idd met de oliedruk te maken in het lagedruk circuit. Dat moet 12bar of meer zijn en blijven bij schakelingen met 4wd, dp en aftakas. Ik zou even naar n dealer rijden om de drukken eens door te meten. Grote kans dat de oliepomp in de achterbrug zn beste tijd heeft gehad.
Succes
dennisbouter
@county854t die is al eens vernieuwd in 2013 ofzo en zoveel uren maakt hij niet, kan het dan ook de andere zijn? En speelt temperatuur van de olie ook een rol?
county854t
@dennisbouter Olie temperatuur lijkt me sterk of die moet echt heet worden. Dan denk ik eerder aan n lekkage in lamellenpakket van 4wd, dp of aftakas. Maar meten is weten
dennisbouter
@county854t en waar moet je dat meten? Niet gewoon op het ventiel neem ik aan?
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @dennisbouter:
waar moet je dat meten

Het lage druk circuit, die krijgt zijn olie van een aparte pomp ingebouwd in hetzelfde huis als de hoofdpomp in de achterbrug (recht opzij). Waar je die druk moet meten weet ik zo niet.

De externe ventielen krijgen hun olie van de hulppomp op de motor, eventueel samen met de hoofdpomp in de achterbrug, die geven beide iets van rond de 180 Bar. Dat oliecircuit is dus een andere.
dennisbouter
@jammermaarhelaas de hoofdpomp is bij mij vervangen omdat ik de bledden van de dieplader alleen nog omhoog kreeg met gas bijgeven, dan zou de lagedrukpomp niet automatische vernieuwd zijn?
jammermaarhelaas
@dennisbouter

Ja. Toch zou ik het de moeite waard vinden de druk te laten meten, dan weet je beter waar je moet zoeken naar de oplossing van het probleem.
dj832
@dennisbouter of het pijpje tussen oliepomp en aftakas pakket is losgegaan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN