Kramp, Sparex, Granit, Histoparts - wat is beste webshop prijs/kwaliteit?

Ik wil hier van de leden eens weten waar je nu eigenlijk het beste je onderdelen kan bestellen voor je trekkers. Ikzelf ben voornamelijk actief in restauratie van trekkers tussen 1970 en 1980.

Ik heb een aantal jaren stil gelegen maar heb nu mooi projectje staan (McCormick International 724 van 1970) dat ik onder handen ga nemen maar ik weet niet goed waar ik het beste alle onderdelen koop. Vroeger bestelde ik via allerlei webshops (particulier), tweedehands of via loonwerkers/kennissen bij Sparex. Histoparts is voor mij een hele overzichtelijke site met een groot aanbod, waar ik als particulier makkelijk kan bestellen maar ik dacht dat Kramp misschien goedkoper is.

Ik ben vandaag wat filters etc gaan bestellen bij een lokale dealer die Kramp/Granit verdeler ook is, en de facturatie gebeurd via een bevriend loonwerker. Maar als ik die (bruto) prijzen zie, stel ik mij toch vragen aangezien Histoparts aan dezelfde prijzen mij dit kan verkopen of in sommige gevallen zelfs veel goedkoper! Zelfs indien mijn bevriend loonwerker een korting zou hebben bij deze lokale dealer van Kramp, zou deze korting al minimum 30% moeten zijn! Waarom moet ik dan al die moeite doen om bij Kramp te bestellen? Bij Sparex vind ik het assortiment zéér beperkt ten opzichte van Kramp/Granit. OF is de kwaliteit bij Histoparts van bedenkelijke kwaliteit? Voor de olie is er ook enorm verschil indien ik bij lokale IHC dealer dit zou bestellen.

Ter voorbeeld:

Nieuwe frontgrill voor International 724:

- Granit: € 118 excl. BTW (nr. 15402082)
- Histoparts: € 81,41 excl. BTW (IH2007C)

Hytran olie voor transmissie IHC:
- Kramp: € 123 excl. BTW (nr. 17731910)
- lokale CASE dealer: € 81.59 excl btw

Alvast bedankt voor jullie info en/of ervaringen.

Deel dit topic

Reacties

+2
nhmonteur
Sommige dingen zijn vaak goedkoper bij histoparts in vergelijking met kramp. Maar de kwaliteit bij histoparts is vaak wel minder.
Je betaalt bij kramp natuurlijk ook een stukje voor de service. Vaak de volgende ochtend al in huis. Diverse specialisten die je daar altijd kan raadplegen en het terugsturen van onderdelen gaat zeer makkelijk.
Waar je ook goed op moeten letten is dat vaak originele onderdelen soms nog goedkoper zijn dan imitatie onderdelen. Al vaak gehad dat originele filters een stuk goedkoper zijn dan bv donaldson,hifi,fleetguard filters
Sanderrr
@nhmonteur Zeker waar, orgineel is vaak goedkoper!
Ook merkgebonden onderdelen zijn goedkoper bij een dealer dan bij Kramp.
Enkel is het wel ideaal om alles op 1 plek te kunnen bestellen.
Krispax
Dealer vertelde mij dat hoe meer namaak of concurrentie er is voor een onderdeel hoe meer de originele fabrikant zijn prijzen concurrentieel maakt, wat ook logisch is natuurlijk als je wil verkopen. Het blijft kijken en vergelijken voor een goede prijs/kwaliteit.
valmet6400power
Vaak zie je dat dealers de brutoprijs rekenen voor de klant die je op Kramp ziet. Omdat dealers zoveel afnemen van kramp krijgen zij daarboven nog een extra korting. Wij hebben zelf ook een Kramp account en gemiddeld gezien is het voordeliger dan bij een dealer. Alleen dingen zoals freeshaken of kopegtanden die dealers groot inkopen ga je niet goedkoper kopen op kramp. Maar op filters enzo wel, daar pakken de dealers ook snel 30% op. Enige is dat je weet hoe je moet zoeken qua onderdelennummers enzo, maar dat leert snel 😄
+1
davy-polspoel
Alvast bedankt voor al jullie antwoorden en info. Het is mij toch wat duidelijker nu.
Het gemakkelijkste is inderdaad dat je alles op 1 plaats kan bestellen zoals @Sanderrr zegt maar dit is praktisch onmogelijk als je de beste prijzen wil.. Dan moet je op verschillende plaatsen bestellen.

Wel moet ik opmerken dat ik even snel heb nagekeken omtrent originele filters dat deze niet altijd goedkoper zijn dan alternatieve merken. Bij een dealer zullen deze wel goedkoper zijn maar dan moet je ook een goeie dealer hebben. Dikwijls als je daar als particulier binnen stapt betaal je het volle pond of meer voor onderdelen.. en ben ikzelf dan terug beter af bij Histoparts.

Wat betreft de bedenkelijke kwaliteit bij Histoparts moet ik zeggen dat ik hier zelf nog geen problemen mee heb gehad in het verleden. Bv. die frontgrill die ik aanhaal in mijn eerste post, dit is in kunstof en is louter een "sierelement", alsook bestickering etc is bij Histoparts goedkoper dan Granit en maakt de kwaliteit mij zo niet uit...
+1
Dies
@davy-polspoel ik bestel ook 9 van de 10 keer bij histoparts heb er zelf nooit problemen mee gehad en nog aardig snel geleverd vind ik
+2
jammermaarhelaas
Ik kan geen prijzen zien bij Kramp of Granit. Ook support is er niet. Resultaat: Vriendelijk vragen naar onderdeel bij dealer, en vanwege goed fatsoen ben je bijna veplicht het af te nemen als het niet blijkt te zijn wat er vewacht is en bij tegenvallend product (mineure kwaliteit, slecht passend, enz) ben je wederom aan het lopen en zeuren om een onderdeel van een paar euro.

Vandaar dat ik Kramp of Granit feitelijk geen partij vind waar de eindgebruiker terecht kan. Hard gezegd, maar het werken via de lmb dealers werpt een dempel op.
davy-polspoel
@jammermaarhelaas Nochtans denk ik wel dat ze bij Kramp/Granit beseffen (of hoop ik) dat er immens veel "gewone" mensen zijn zoals wij (lees als: hobby knutselaars) die nood hebben aan onderdelen en dit ook voor hun een afzetmarkt kan zijn. Maar dan moeten we op zijn minst bruto prijzen zien eer we bij een lokale verdeler dit gaan bestellen. Dat is nu eenmaal de drempel..
jammermaarhelaas
@davy-polspoel

Dat zullen ze daar zeker beseffen. Nu het contact met de eindgebruiker via een dealer loopt vangt die dealer het gedoe met de klanten op. Wanneer die dealer er tussen uit is komt dat bij een Kramp of Granit terecht, en daar zal denk ik het bezwaar liggen voor Kramp en Granit.

En zouden dealers blij zijn wanneer hun leverancier rechtstreeks aan de klant gaat leveren? Zoals het nu gaat verdient een dealer er ook nog iets op (neem ik aan).
davy-polspoel
@jammermaarhelaas Voor mij hoeft Kramp niet rechtstreeks aan mij te leveren en mag er een dealer tussen zitten. Iedereen mag iets verdienen van mij zolang het niet overdreven is. Bij mij gaat het erover dat ik moet zitten bellen/mailen of langsgaan bij een dealer om een prijs te weten komen van Kramp/Granit. Als ik de bruto prijs weet via de site van Kramp/Granit mag de dealer dan zelf zijn marge/korting bepalen hoeveel hij erop neemt. Concurrentie onderling bij de dealers zal er niet zijn want als ik een dealer in buurt heb ga ik geen 50km verder een dealer zoeken die enkele euro's goedkoper is. Op die manier zal ik sneller bij Kramp/Granit bestellen. Dat is toch mijn visie.
jammermaarhelaas
@davy-polspoel

Er is ook een mogelijkheid om als klant bij Kramp prijzen te zien en dan te laten bezorgen bij een lmb, heb ik van gehoord. Ik neem aan dat de lmb er wat aan heeft, deze service zal ook betaald moeten worden. Kramp doet dit volgens mij om te gemoed te komen aan de vraag om prijzen vanuit de eindgebruiker.
Maar, kan de klant bij die werkwijze wel meer zien dan alleen dat wat je normaal gesproken kunt zien op de site van Kramp.
Je bent dan even zo goed nog afhankelijk van de goodwill van een dealer, in het verleden had je mypatysparyner, dat kostte een paar honderd euro in het jaar, dus die service heb ik maar niet gekozen.

En dan heb je nog sites waar je rechtstreeks kunt bestellen, echter, ik gun mijn dealer ook wat. Groot bezwaar is wat mij betreft het beroerde zoekwerk op een afgeschermde site, geldt zeker ook voor Granit (persoonlijke mening).
+1
nhmonteur
@jammermaarhelaas de prijzen van kramp kan iedereen zien. Bij verschillende dealers staan er demo inlog gegevens voor de kramp site. Als je daar mee inlogt kan je de bruto prijzen zien.
Bij ons staat deze op de site.
Gebruikersnaam:demo0311915
Wachtwoord:0311915demo.
wotan2
@davy-polspoel bij indi kun je veel bestellen wat rechtstreeks van kramp af komt. Daar betaal je dan ook vaak de bruto prijs. Maar als je het daar op site gevonden hebt, kun je het nog altijd bij de dealer gaan bestellen als de prijs je aanstaat.
Het is maar net hoe de dealer zijn magazijn georganiseert heeft. Ik heb het geluk om bij een grotere zelfstandige dealer te zitten die een goede prijs voor zijn klanten wil. Er staan vaak 3 man in het magazijn om klanten te helpen, en die hebben het druk. Hij geeft ongevraagd korting op onderdelen, zeker als je volle dozen besteld. Maar kan me voorstellen bij een kleinere dealer waar in totaal maar 3 man rondloopt voor al het werk, een klantje voor iets uit het magazijn, eigenlijk een lastpost is die ze van het werk af houd. En daar zal de prijs ook heel anders zijn.
goeiedag eem
@davy-polspoel wat ik vaak doe is om zelf te zoeken op eBay.de daar komt het vaak rechtstreeks dik een fabriek weg, of met zo min mogelijk tussen handel, want denk maar niet dat kramp/granit alles zelf maakt maar bepaalde onderdelen ook gewoon inkoopt, Zo ben ik nu aan het reviseren met een deutz 913 turbo motor, voorbeeld van prijzen, Kolben Schmidt: prijs bij kramp/granit voor een bus met zuiger set, +/- 350 EUR ex btw exact zelfde Kolben Schmidt set op eBay.de 199 EUR inclusief btw. Wat ik dus zeggen wil, als je kosten besparen wil, een weet wat je hebben wil kan het zeer lonend zijn om zelf een avond of 2 op internet te gaan speuren, en zo een hoop geld er tussenuit te kunnen houden.
inspecteurfendt
@jammermaarhelaas De enige reden dat de prijzen op kramp niet zichtbaar zijn is dat sommige dealers liever hun eigen prijzen (duurder) hanteren. Binnenkort komt er wel iets nieuws, men kan bij u thuis leveren vanaf een bestelling van 250 euro, de facturatie gebeurd via de kramp dealer.
NH-Ford
@inspecteurfendt Dat is al lang mogelijk, zelf bestellen via eigen inlog. Afleveren kan zowel bij je dealer als bij je thuis.
inspecteurfendt
@NH-Ford in België (nog) niet
+1
GerbertXL
@jammermaarhelaas onderdeel nummer van kramp even in techniekwebshop gooien, daar staat heel wat in. Ik heb gelukkig wel een inlog. Net wat je zegt, je voelt je een beetje bezwaard om steeds prijzen te vragen bij de dealer, nu kijk ik gewoon een beetje rond op internet en ook bij kramp en dan maak ik een keuze. Iemand hier op tractorfan heeft me ook een account aangeboden maar daar heb ik geen zin in. Nu is het de zaak van de dealer als het fout gaat en ik vind het ook wel leuk om erheen te gaan, is ook niet ver weg.
Website is ook geen topper maar je leert ermee werken.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @GerbertXL:
onderdeel nummer van kramp even in techniekwebshop gooien, daar staat heel wat in

Klopt, dat is al vast een hulpmiddel in een aantal gevallen. Kan ook met de Granit nummers, maar dat wist je denk ik al wel.
Pauls
Ik heb in maart een onderdeel willen bestellen via techniekwebshop. de prijs was om en bij 450 €, bij Histoparts was het niet te verkrijgen, via Kramp gaf het nog 420 € en uiteindelijk via de dealer prijs gevraagd en geleverd voor net geen 300 € bij Granit. Dealer was zelf zo vrij om het gevraagde onderdeel zelf bij de goedkoopste te zoeken , het onderdeel nr was inderdaad hetzelfde. Voor andere onderdelen kan het mss anders zijn.
+1
NH-Ford
Voor veel dingen kijk ik vaak toch allemaal even bijlangs, kramp/sparex/bepco/granit. Sommige dingen moet je weten om ze juist ergens niet te bestellen wegens belabberde kwaliteit. Verder kan er nogal is verschil in zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0