Illustratie van:

Fordson Dexta - Fordson Dexta elektra + aanhanger met led

Hallo, mijn dexta werkt kwa werking helemaal perfect! Het laden van de accu en de verlichting. Heb het orginele bedradings schema aangehouden waar de plus aan de massa (frame) hangt. En de min wordt geschakeld. Maar nu: mijn aanhanger er achter gaat perfect! Deze aanhanger met normale gloeidraad lampen gaat perfect! Maar als ik mijn broers aanhanger met led verlichting er aanhang doet hij niks. Logisch denk ik, want plus en min zijn omgedraaid en dat vindt een led niet leuk. We waren al het kijken om er relais tussen te zetten, mijn tractor schakelt het relais en het relais schakelt het het led in. Maar dan wordt de min de massa en volgens mij krijg ik dan kortsluiting? Tractor massa + en aanhanger massa -. Mijn vraag hoe krijg ik mijn aanhanger verlichting aan op deze dexta?

Deel dit topic

Reacties

Peter vC
Je hebt led lampen die werken waar plus de massa is, en ik ga niks aan de aanhanger veranderen omdat deze ook achter een normale auto moet werken!
basia
Kun je niet de min aan massa maken ? dan moet de dynamo omgepoolt worden ; hoe precies weet ik niet ; maar dat moet wel kunnen .
Dan ben je van dat verlichtings probleem af

(Even kijken op google : dynamo ompolen )
oldman
Hoi Peter.
Maak gebruik van een losse verlichtings--balk en zorg dat niets in contact komt met de kar
dan kun je jou idee met een relais gebruiken.
groet Anne.
Bert353
@oldman waarschijnlijk hoeft ie als ie een losse verlichtingsbalk gebruikt niet eens een relais te gebruiken, als ie zorgt dat die balk functioneerd voor zijn trekker, kan ie 'm ook zomaar op welke andere aanhanger d an ook gebruiken?
basia
Gewoon dynamo ompolen ; en klaar is kees ; geen gedonder met losse verlichtingsbalk
Of zet er een wisselstroom-dynamo op ; en ook uiteraard - aan massa
roscho
@basia Als je + en - omdraait, gaat dan de startmotor niet andersom lopen?
+1
basia
@roscho

Nee ; blijft goede richting draaien ! . Waren er permanente veldmagneten in dan niet ; maar deze zijn electro magnetisch bekrachtigd dus geen probleem

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
543