Illustratie van:

Same Corsaro 70 - Kloppend geluid hef

Onze same corsaro 70 heeft een kloppend geluid als er kracht op de hef wordt gezet, hef functioneer verder goed. Heeft iemand een idee wat hier de reden van kan zijn?

Met vriendelijke groet Rickboer

Deel dit topic

Reacties

+1
BEboer
Onze same saturno 80 heeft dat ook echt verschrikkelijk als je lang mee moet rijden is blijkbaar normaal
+1
Fast Eddy
Dat ligt aan het type hydroliekpomp. Als de hef het gewoon doet zou ik mij geen zorgen maken.
a3vandiejen
@wim-same Wim heeft een Corsaro, die weet het waarschijnlijk ook wel.
+1
wim-same
@a3vandiejen Dat geluid is inderdaad normaal als de hef belast word.
+2
rickboer blija
@a3vandiejen @wim-same @BEboer oke duidelijk, wij hebben de beregeningshaspel in in hangen. En was bang dat de hef kapot ging.

We hebbener nu een ketting aan gehangen zodat de hef daarin hangt
a3vandiejen
@rickboer blija Niets om ongerust over te zijn.
+2
BEboer
@rickboer blija ik dacht het in het begin ook hef werkt top maar die herrie 😂 harken en schudden lukt maar maakt zoveel kabaal dat ik hem er enkel in nood voor gebruik 😱 hangt nu 200u per jaar ad mengwagen
Fast Eddy
@BEboer

Het kan best zijn dat de pomp is uitgesleten. Er zit een plunjerpomp in met een soort krukasje. Als er te veel speling op komt begint hij te klapperen.
wim-same
@Fast Eddy Nee hoor, dit is een normaal geluid als de pomp belast word, gek genoeg als hij zo zwaar belast word dat de olie door het overdruk ventiel gaat, dit geluid er bijna niet is, maar dan weer wel een tikkend en sissend geluid. Minitauro's, Corsaro's, Saturno's hebben allemaal dit geluid.
+1
roscho
Quote Reactie van @wim-same:
Minitauro's, Corsaro's, Saturno's hebben allemaal dit geluid.

Vergeet vooral de Leone niet, die klopte er wat af als er geheven moest worden. Gelukkig heb ik een kennis die in die tijd een Corsaro had en ons wist uit te leggen dat het de slagen van het plunjerpompje waren, anders had ik er ook het ergste van gedacht.
wim-same
@roscho De Leone en de Centauro hadden ook dezelfde hef.
+1
roscho
@wim-same We hebben er eens een 3 schaar ploeg achter gehad. Die pot met de pomp zit precies achter de stoel, ik had het idee dat het hele ding uit elkaar zou barsten. Maar de ploeg kwam wel omhoog en we hebben er nog een stukje mee geploegd ook.
wim-same
@roscho Ja, sterk zijn ze wel, maar ik geef toe, het is een irritant geluid als er iets in de hef hangt.
+2
roscho
@wim-same En met de grondbak werkte hij ook prima. Met die voorwielaandrijving zette hij een hoge rug op en drukte de bak tot de rand toe vol, tot hij hem niet meer kon heffen. Vervolgens slepend met die bak weg en dan kreeg je hem niet leeg omdat heffen niet wou. Wegrijden met een paar schokken wou dan wel helpen. Maar achteraf heb ik eigenlijk een beetje medelijden met het beestje.
+2
KevinHolder
@wim-same mijn corsaro 70 heeft dat ook had laats ploeg eraan 2 schaar dan maakt die een herrie niet normaal
wim-same
@KevinHolder Maar als je ploegt hoor je dat niet. ha ha, alleen als je de ploeg opheft.
BEboer
@KevinHolder als je de aftakas koppëng optrekt is het geluid ook gedaan 🙈
wim-same
@BEboer Ja, maar dan zakt de hef wel.
BEboer
@wim-same dat weet ik 😂
+1
BEboer
@BEboer ooit de kuil 2uurtjes moeten aanrijden maar dan trek ik af en toe de koppeling op als de hef op.het hoogdste is zo snel zakt hij nu ook nt 🙈
+3
joop-same
@BEboer Ze maken met de plunger pomp allemaal wel een beetje lawaai vooral als hij tegen de max. hefdruk zit, maar bij veel lawaai zit er ook veel speling in de pomp jukken /blokjes en zuigers. een olie van W80 gebruiken gaat ook beter( geen 80W90)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Corsaro 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0