Illustratie van:

Case Maxxum 5150 - Trekhaak gedwongen besturing

Hallo,

Ik ben opzoek naar een voorbeeld van iemand die een pin of trekbekje naast de kipper knobbel van een case maxxum 5000 serie heeft voor de stuurstang van bijv een ladewagen.

Wil er ook een naast maken en was even benieuwd wie dat meer heeft. Ook ivm afstand.

Groet,
Guido

Deel dit topic

Reacties

hoest
Type trekker maakt weinig uit de wagen die er achter komt is bepalend. Ik heb onder de mf5465 een kieperknobbel met besturing voor een rapide. Volgens mij hebben ze toendertijd over gezet van de maxxum5150 die wij erop ingeruild hadden. Zal er straks wel een foto van op zetten
fendtjuh
Bedankt voor de foto. Hoever heb je het oog van de knobbel? 25cm?
Zit er zoveel verschil in waar die moet komen te zitten? Had hem nu eigenlijk nodig voor een rapide maar heb wel eens vaker gedwongen gestuurde machines die ik moet verrijden (heb een handelsbedrijf). Vandaar dat ik naar iets opzoek was waarbij het meeste kan zegmaar.
hoest
@fendtjuh geen dank. Ik meende 25cm hoh ja maar dat kan @Fendt926Driver je wss zo vertellen en anders meet ik morgen wel even.
Dat je handeld wist ik, ik heb al eens een 5meterse krone maaier van je gekocht 👼 maar een universele extra trekpunt ga je niet redden. Elk merk heeft zijn eigen maatvoering maar als je zowel links als rechts iets maakt op 20 cm hoh en het liefst zo dat je hem ook onder de trekhaak kunt vast maken dan denk ik dat je 90% vd wagens wel kunt aanhaken om wat te verrijden
+1
SJB533
@remco rooks
Hebben jullie niet wat liggen?
remco rooks
@SJB533 nee hebben veel maxxums lopen maar de meeste komen uit duitseland en dan maken we er zelf een ondertrekhaak aan en dan is het allemaal maar net hoe de klant het wil hebben dus helaas niks opvoorraad
+1
SJB533
@remco rooks
Plaatjes en maten is @fendtjuh ook mee geholpen hè 😉
+1
remco rooks
@SJB533 ja oej maten weet ik zo ook niet... maar als het gemaakt word zoals @GerbertXL zecht past het zeker en ben je heel flexibel
GerbertXL
Loonwerker hier heeft een een uitschuifbare onder alle trekkers zitten, gewoon schuivend onder de knobbel. Kan ook worden omgedraaid voor machines waarbij de stuurstang aan de andere kant zit (tebbe in hun geval). Ik zou me niet zo druk maken om de afstand als je ze er maar een enkel keertje aanhangt, juist lekker dichtbij houden zodat je er geen last van hebt met dingen in de hef. En liever iets maken waar je een pin doorheen moet steken zodat je ook iets met een heel dun pinnetje kan pakken.
Miniplaat
Tegenwoordig is 250mm de standaard (hart kipperknobbel tot hart stuurarm), maar 350mm en ook 200mm zijn in het verleden ook wel geleverd. Ik zou hier niet teveel van afwijken mocht je ermee aan het werk gaan; Maak je de afstand korter dan zal de wagen te weinig sturen (volgt niet mooi het spoor van de trekker), maar maak je de afstand te groot, dan kan het zijn dat je cilinderslag te kort komt bij stik sturen en zo schade veroorzaakt.
CoenNijenhuis
@radium45 heb jij nog bruikbare info?
radium45
@CoenNijenhuis Nee helaas zo geen bewijsmateriaal meer voorhanden.
fendtjuh
Bedankt allemaal! Heb een gelast op 24cm afstand en liep perfect.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case Maxxum 5150 en hebben de trefwoorden boventrekhaak , trekhaak en zwaailat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
926