Fendt 311 LSA - Waar op letten ?

Op wat moet je letten bij aankoop van een Fendt 311 LSA, zijn er zwakke punten? Hij heeft een dikke 10.000 uren op de teller maar ziet er heel netjes uit. Hij gaat vooral worden gebruikt voor weide onderhoud is deze hier geschikt voor? Alvast bedankt!
HobbyBoerke05

Reacties

Fast Eddy
Ik weet niet hoeveel hectare je gaat bewerken? Een 311 is een 6 cilinder dus het is een vrij grote trekker. Dus hij heeft ook een grotere draaicirkel dan een kleiner type.
+1
Fendt926Driver
Er zijn 1001 dingen waar je op letten moet.
Maar een paar belangrijke zijn
Hoe glad is het koppelings pedaal
Beur met de hand een hefarm op heeft het veel speling of is het nog wel strak
Heeft de trekhaak veel speling/ kun je de trekbek rond draaien
Start de trekker gaat dit vlot of moet die eerst 5 keer rond (doe je dit op een koude motor of heeft de eigenaar hem voor je kwam al laten warm lopen)
Krijg je witte rook zwarte rook blauwe rook of geen rook na het starten
Als de motor draait.
Probeer dan de trekker voorzichtig in de 2e versnelling te duwen zonder de koppeling in te trappen.
De trekker moet de neiging hebben om iets re willen rollen zonder dat er wat kraakt.
Zo test je de synchro mesh ringen.
De 3e zal wellicht iets kraken.
Zet (met koppeling ingetrapt) de trekker in elke versnelling en laat de koppeling opkomen terwijl je de rem vast houdt.
De pook moet dan niet bewegen zo ja kan het zijn dat de trekker uit die versnelling springt.
Dan moet je er zeker afblijven....
Kun je stationair het stuur van links naar rechts draaien (zegt wat over de stuurpomp)
Welke hef?
Mechanisch of electrisch??
Foto??
thefendtfreak
@Fendt926Driver fendt 311 heeft altijd elctrische lift bij mijn weten, als je een 6 pitter fendt wilt met mech lift, kan het alleen een oudere 600 serie zijn
ardpassat
Heeft de motor onderdruk, zit er veel olie in t expansievat? De bussen schijnen wel eens te zakken bij mwm motoren. Wat is het bouwjaar ?
Hkramer
Motor moet koud in 1x aanpikken, kijk bij deze urenstand niet vreemd op van een beetje blauwe rook bij stationair lopen en wegrijden. syncro checken bij draaiende motor pook tegen versnelling aan drukken zonder te koppelen, hij hoort niet te kraken, moet willen gaan rollen. ook moet je hem rollend van de vooruit in de achteruit schakelen kunnen zonder te krassen. Kijk verder of de tractor goed onderhouden is en laat hem even lekker op temparatuur komen en check dan op lekkages bij motor en brandstofpomp. ook even de pijlstok eruit trekker en kijken of je geen melkachtige olie hebt, zelfde geld voor radiateur, je moet het koelwater kunnen zien. enz. enz.
Fendt926Driver
@Hkramer dit boek heb ik voor de mwm motor

(klik om te vergroten)

Deze zat als toegift nog achter bijin de klapper

(klik om te vergroten)

Dit is mijn mwm motorboek van fendt
Hkramer
@Fendt926Driver aha, die zoek ik ook nog de orginele en het werkplaats handboek ook nog, ik heb alleen de motordaten en de handleidingen nog
thefendtfreak
@Fendt926Driver fendt 311 heeft altijd elctrische lift bij mijn weten, als je een 6 pitter fendt wilt met mech lift, kan je alleen bij de oudere 600 terrecht. voor de rest goeie tips !
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!