John Deere 2130 - Hoe krijg ik de tapeinden uit de as?

Hallo,

Ik heb sinds kort een j-d 2130 gekocht, maar nu wil ik graag achter gietijzeren velgen erop gaan leggen. Maar als ik die erop leg moet ik ze met bouten monteren en nu nog gewoon met moeren. Nu is mijn vraag hoe krijg ik die tapeinden uit de schijf/as, zodat ik daar die bouten in kan draaien. Ik heb een foto in mijn profiel geplaats voor de duidelijkheid wat ik bedoel.
johndeere1020power

Reacties

john deere 7810
Heb je de velgen al?
Nee nog niet, maar vroeg mij eigenlijk af hoe die eruit gaan
john deere 7810
Volgens mij weet het ook niet zeker 😃 was al op google aan het zoeken 😛 heb je hier bouten voor nodig met binnendraad maar dat weet ik niet zeker
Fast Eddy
Met een blokje hout en een hamer en een beetje kruipolie.
.
Als het goed is, moet in die schijf schroefdraad zitten voor de bouten te monteren van de gietijzeren velgen.
basia
Moer gelijk zetten met bout ; dan er uit slaan ; zitten
er eigenlijk met kleine klemmende "spiebaantjes " in de flens ( of het zou al een uitzondering moeten zijn )
john deere 7810
Maar tractorliefhebber moet je er dan weer andere inslaan? langere ofzo
Okee, als dat gaat, ga ik dat morige eens proberen
Bedankt voor reactie
.
john deere 7810


hier lijken het bouten hoe zit dat hier dan?
.
w6270
Staal borstel kruip olie en een goeie hamer ?
Maar hoe moet ik deze dan monteren, want ik heb geen draad in de as of wel?
.
Valtra-Fordpower
Nee zit geen draad in. Als je huidige dus te kort zijn moet je die er uit slaan en langere monteren. Een LMB kan die zo voor je bestellen.
Okee, dus ik blijf die moeren houden, en niet die bouten zoals bij de 3130 ofzo
@johndeere 7810, dan weten we dat ook weer he
.
john deere 7810
En wat voor maat past het mooiste onder een 2130? 38 zal wel te groot worden?
Okee, nu snap ik het, dankjewel voor de uitleg
john deere 7810
Ja nu is alles duidelijk 😃
Mielmonteur
Wij hebben de bouten vastgezet met Helicols, eerst draad tappen en dan helicol erin. Dan wielbout erin draaienl, muurvast, maar tapbout kan ook.
Adri-JD850
STOP STOP STOP voor deze gietijzeren velgen zijn moeren te koop met draad in het midden deze draai je door de velggaten en blijf je aan de buitenkant een moer houden dus NIKS er uit slaan of rare dingen gaan doe want je valt van een in het ander met het risico dat je nieuwe asstompen moet gaan monteren,meet de gaten maar eens op dan zul je zien dat de moeren niet passen want er zit geen conische kant aan. toevallig dat ik weet dat Mark Den Bresser in Oirschot nog van die moeren heeft liggen,heb zelf ook dit probleem gehad en vroeg me inderdaad ook af hoe het moest het blijkt dus gewoon die moeren kopen en klaar.
john deere 7810
Heb ik geluk 😃 ben er nog niet aan begonnen 😛
caseforelife
@Adri-JD850je bent me net voor gietijzer velgen moet je andere moeren hebben geen andere bouten deze lopen bij de meeste merken naar binnne in de gietijzeren velg als ik jou was zou ik eerst alle spullen verzammelen (met name de velg) en dan pas iets gaan los slaan anders ben je voorloppig no niet klaar
Tom VB
Adri JD850 heeft gelijk. De gietijzeren velgen zet je vast met speciale moeren die als ze gemonteerd zijn van buitenaf lijken op bouten. Het zijn echter moeren, dus de draadeinden in je naaf zitten laten.
RobinBos
Als ik jou was, zou ik niet direct alles aannemen van wat hier staat. Waar john deere 7810 als eerste mee kwam is helemaal waar. Die bouten hoeven er niet uit, er moeten bouten in met binnen draad.

Zou je de oude eruit slaan, dan krijg je ze nooit mooi strak erom.
De gaten in de gietijzeren pannen zijn doorgaans ook een heel stuk groter dan de bout die je eventueel in de flens zou rammen. De gaten in die pannen zijn zo'n 20mm in doorsnee.

De orignele bouten passen hier precies in, en zorgen ervoor dat alles precies sluit. Zorg ook dat je deze bij die pannen krijgt, want naar mijn weten zijn ze nieuw niet meer te krijgen.
Tom VB
Niks meer aan toe te voegen klopt als een bus. Er staan nog een setje velgen MET bouten op MP zag ik.
john deere 7810
Ja maar das boven in friesland 😛 waarschijnlijk staan er ook nog wel wat dichterbij 😃
john deere 7810
@RobinBos

jullie hebben ook niet toevallig een setje liggen? en wat is dan de maat?
Adri-JD850
Velgen van een steyr,inter en sommige van fendt passen ook op de assen met hartmaat 27,5 cm misschien hebben die ook wel van die bout/moeren om de velg vast te zetten,bij John Deere in Nederland lagen er bij de dealers nog een stuk of 5 toen ik ze gehaald heb.Als je ze weet te vinden ben er dan ook zuinig op.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!