Gewicht berekenen van een beton blok

Heb een betonblok gewicht van 60 cm. diameter en 40 cm. hoogte.
Nu was men vraag hoe je kan berekenen hoe zwaar deze is.
tombo

Reacties

+1
boereke
0.3 x 0.3 x 3.14159 x 0.4 x 2500 = 282.74 kg
fendt2
@boereke je was me voor...
+1
fendt2
.25xPix.6^2x.4 x2200 =250kg
Mdbm
@fendt2 Jij hebt het juist.
Corne S
@fendt2

Ik snap alleen je 0,25 niet. Of is dit een omrekening dat je geen straal maar diameter gebruikt?
fendt2
@Corne S ja klopt. Is inderdaad voor het verschil tussen diameter en straal.
+4
Corne S
Soortelijk gewicht van beton is ongeveer 2,4 kg per liter.

Oppervlakte is straal*straal*3,14 =0,3*0,3*3,14=0,283 M2

Inhoud = oppervlakte * hoogte = 0,113 M3.
113 liter * 2,4 (getrild ongewapend beton) =271 kilogram.
+4
boereke
Ik denk dat we met zen allen kunnen aannemen dat het tussen de 250 en 300 kg gaat zijn 😉
+1
Corne S
@boereke

Hangt er vanaf welk soortelijk gewicht je neemt😉.
+1
fendt2
@boereke als het gewicht klaar is graag even wegen. Ben benieuwd wie gaat winnen. Niet stiekem extra ijzer er in doen want dan verlies ik het.
flip1150
@boereke Klopt dit heeft te maken met de wapening maar vooral met de verdichting. Als je goed doet trillen zal hij zwaarder worden dan wanneer je hem los gestort laat uitharden.
hoest
@flip1150 alleen als je hem daarna bijvult, door te trillen neemt de massa niet toe maar het volume af
flip1150
@hoest Ik denk dat je begrijpt dat als ik de afmeting die doorgegeven is vol maak met getrilde beton deze een hoger gewicht zal hebben bij de zelfde massa als wanneer ik hem los gestort af vul. Het gewicht zal ergens tussen de 23.000 en 25.000 newton per m3 uit komen.
Is dit wat je bedoeld?
Loeideutz
@flip1150 @hoest Laat ik nou altijd gedacht hebben dat trillen er voor moet zorgen dat de lucht er uit gaat. Het enigste volume dat je dus weg duwt is een beetje lucht. Voorzover ik weet kun je vloeistoffen en vaste stoffen niet in elkaar duwen en zo minder volume krijgen. Of heb ik ergens iets gemist?

Dit even terzijde
hoest
@Loeideutz
Als de lucht eruit gaat gaat het grind in het beton dichter ineen. Zelfde idee als je een bak knikkers gaat schudden. Het volume verschil zal overigens op deze hoeveelheid nihil zijn.
@flip1150
Zo'n bak vlakvol getrild beton zal zwaarder zijn alleen doe je normaal eerst beton erin een ga je dan trillen dus tenzij ze je er eerst een kop opdoet zal hij niet meer vlak vol zijn
flip1150
@hoest Bij ons is er vaak de optie van na vullen. Doen we ook als de inhoud van een flesje bier niet in een keer in het glas past. Een kop een glas bier kennen we niet tenzij je het schuim bedoeld. Als het dan plat geslagen is kan er weer wat bij.
hoest
@flip1150 dat zei ik ook alleen als je bijvult. In de praktijk zal dat wss niet gebeuren. Wat ik maar wil aangeven is dat je door te trillen het blok wel sterker krijgt maar je wint er niet zomaar 10 kg mee op deze hoeveelheid
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!