Fiat 415 - Fiat 415 bij het rijden nogal geruis uit de achterbrug, waar kan dat van komen?

Ik ben bezig mijn 415 terug aan het rijden te maken.
Die had 15 jaar buiten gestaan. nu rijd ie toch wel weer heel aardig, maar ik merk bij het rijden op de weg, horizontaal dan ruist en giert het nogal in de achterbrug, dat word erger als ik een heuvel oprijd, en verdwijnt als ik de heuvel afrijd.

ook merk ik bij het wegrijden vanuit stilstand, dat als ik de koppeling laat opkomen ik het idee heb dat er gedeelten van de aandrijflijn liggen te springen, zo klappert dat op en neer.

Ik heb alle olien gewisseld, koppeling zelf is ok. er zit wat speling (ik weet niet of dat TE veel is of de normale speling ) tussen kroon en pignon wiel. in de reductiebakken heb ik nog niet kunnen kijken voor overmatige slijtage/speling.

maar in hoeverre kan de flexibele koppeling die achter de versnellingsbak zit zoiets veroorzaken?
Bert353

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!