Gelijkvormigheids attest en inschrijvingsbewijs

Hoe zit het nu voor België voor een Deutz d3006 met bouwjaar tussen 1968 en 1974
Moet je deze beide papieren hebben of alleen inschrijving?
Als oldtimerregeling zijn er dan andere regels ?
En wat als er geen papieren zijn.
Mij werd verteld zeggen dat hij uit Nederland komt want daar zijn geen papieren.
Invoeren enz.
Alvast bedankt voor reactie
Mpodevyn

Reacties

faane
Vanaf bouwjaar 1968 zijn er gelijkvormigheidsattesten ingevoerd geweest in Belgie.

Gelijkvormigheidsattest en een attest van origine aanvragen bij een Deutz dealer die ze kan aanvragen bij sdf benelux.

Als je dat hebt kan je de trekker laten inklaren bij de douane (roos formulier) dan naar de keuring met je papieren voor een administratieve keuring.

Dan nog naar div nummerplaat aanvragen en een verzekering afsluiten en dan naar de technische keuring en dan kan je de weg op.

Ik heb het zelf al gedaan alles lukt als je geduld hebt.
Succes!
Freggel
Je hebt ook het inschrijvingsbewijs nodig van de vorige eigenaar. Dat maakt het wat moeilijker als je een tractor importeert uit NL aangezien die daar niet ingeschreven worden. Ik had geluk dat de vorige eigenaar van de mijne niet ver van de grens woonde en de tractor had ingeschreven met een GV kenteken.
Keuring vignet 705 is vervangen door elektronisch vignet E705. Gewoon online aanvragen. Aankoopbewijs, gelijkvormigheidsattest en oud inschrijvingsbewijs inscannen en 5 minuten later was bij mij de aanvraag al goedgekeurd en kon ik het bewijs afprinten (te vinden in myminfin via wat je ook je belastingen invult)

Als je dat allemaal hebt kan je inderdaad naar de keuring, maar ze doen wel meer dan enkel administratie. De boel wordt grondig langs alle kanten bekeken en de tractor wordt ook op die platen gezet die de speling in de ophanging controleren. De mijne is vorige week afgekeurd omdat er teveel speling zat op de fusees en wiellagers. Nog even wat werk voor ik het ding eindelijk kan inschrijven...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!