John Deere 6400 - Verstuiver vervangen

Hallo mede tf-ers

Ik heb laatst de verstuiverleiding vervangen, omdat hij daar weg lekte. maar het blijkt dus niet de leiding te zijn. en nu denk ik dus dat het de verstuiver zelf is.

hoe zo'n werk is het om dit te vervangen? en is het zelf te doen, zonder apparatuur?

alvast bedankt.
joris ziengs

Reacties

jd6620
Is een klote klus, wij hebben het door de dealer laten doen en die had eral moeite mee! Uiteindelijk hebben ze de laatste met een heftruck eruit moeten tillen! Die krengen schijnen zo vast te zitten..
joris ziengs
Oei. dan lijkt me het beter om het te laten doen, ik doe verder alles zelf aan die trekker, maar dit gaat mij iets te ver denk ik.

bedankt!
Euhh wat? verstuiver met de hetruck eruit tillen?
jd4020slepper
Hier zitten toch gewoon van die penceel verstuivers in die zitten inderdaat vast maar gewoon heen en weer wiebelen komen ze van zelf los en mischien kun je er een sleutel op zetten gaat het heen en weer wiebelen makkelijker
jd4020slepper
Maar dan komt het het vervangen van de afdigtingen behoorlijk rot klusje
mbvaltra
Met een heftruck lijkt mij wat overdreven. Of het was op een vrijdag 😃 . Je kunt de verstuivers er toch uithalen door de verstuivers te bewegen. Beetje wringen en trekken.
@jd4020slepper hoe heb jij die 2 afdichtingen vervangen? door ze eerst in heet water te leggen en ze flexibelder te laten worden? althans zo heb ik het gedaan..

Heftruck is overdreven! OF de motor blok moet gloed heet hebben..

Bij de dealer hebben ze zo een gereedschap dat je op de kop van de verstuiver zet, je klampt die vast, en da is er een gewichtje dat je vast houd en naar boven klopt zo komt die wel los, soms na 2 slagen soms na 50 slagen ...

Wat ik ook al ooit gehoord heb is dat met de verstuiver houder plaatsjes (die 3plaatjes) een kwart slagje bijdraaien, maar of dat goed is???
bert8210
Bouten losdraaien en starten maar, dan springt hij er vanzelf uit 😃 😃 😃
@joris ziengs Controleer eerst eens goed waar hij lekt. De kans is bij deze namelijk zeer groot dat het t-stukje op de retourleiding lekt door kapotte rubbertjes.
jd6620
Jullie mogen het geloven of niet, maar is toch echt waar! Ben der zelf niet bij geweest. Maar dit zei de monteur die het heeft gemaakt. Was bij een john deere 6600 met 8000 uur der op.
minkema
Als hij bij de retour ook niet lekt moet je bij een lmb voor jd een verstuiverklopper/trekker vragen om te lenen.
wil hij dan met de hand er nog niet uit dan met een moter takel enz. verstuivertrekker onder spanning zetten en dan zit er als het goed is een stuk masief ijzer aan waarmee je kunt kloppen goed door kloppen.
johnd-ts
Bliksem, een verstuiver eruit halen met de heftruck! gaat ruig daar! 😛
haasjeRens
Kruip olie er op spuiten en dan met de slagtrekker er uitbutsen.. of met een bandijzer helpen.. maren je kunt toch wel zien waar dat hij lekt anders gewoon die wartels goed aansikken..
minkema
Jd6620 even de foto s bekijken dan kun je zien dat het niet zo met een heftruck kan.
jd6620
@minkema

Dan toch niet man, ik ga geen zinloze discussies aan!
me
Effe prutsen plop je ze der zo uit .. En wat versta jij onder leiding? Retourleidingkje is ene heel gepruts en moet vaak nieuwe t-stukjes op, na loshalen gaan deze geheid lekken. Lijkt me stug dat verstuiver zelf lekt :S .. Kan zijn dat verstuiver niet goed is na verstuivertest, dat is iets anders.
MartinClaas
Meestal zijn het die retourleidinkjes... T-stukjes met van die kleine rubberen busjes laat maar zeggen en die hoedjes die erop zitten. Is een heel gepiel en gemier.. Heb der bij een Claas (ook JD motor) welleens mee lopen prutsen 😄
RF-HanomagR19
@jd6620

Quote:
met een heftruck eruit moeten tillen!

Je vergeet er bij te vertellen dat de trekker toen ook nog los kwam van de grond. 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!