Illustratie van:

Mörtl Maaibalk - Verschil van enkele of dubbele messen?

Ik wil gaan maaien met een maaibalk maar 1.5 hectare wat is het verschil tussen enkele en dubbele messen bij een maaibalk?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Dubbele messenbalk knipt mooier en je kan iets harder rijden.
Interfan1
@Fast Eddy heb thuis al een pz 165 maar wil ook een maaibalk voor maai wedstrijden
langeslagdiesel
Enkele balk maait met stilstaande vingers en 1 bewegend mes. ( is het oude systeem ) dubbele messen balk heb geen vingers maar 2 messen die onder veerdruk beide heen en weer gaan over elkaar heen scheurend maaien. Maaibeeld kan van beide zeer mooi zijn maar het kan ook zo zijn dat het voor geen meter wil. Dat hangt sterk af van de onderhoud’s toestand van de messen en de speling overall. Erg onderhouds gevoelig dus. Gewoon cyclomaaiertje is veel bedrijf zekerder en geeft ook schik in de hobby.
flip1150
De naam zegt het al. Bij de een werkt maar een mes en bij de ander gaan beide op en neer. Het voordeel van een dubbelwerkende is dat deze minder snel stroopt en dat hiermee ook door het gemaaide gereden zou kunnen word. Een dubbelwerkende messenbalk kan ook wat beter in liggend gewas werken. Het maai resultaat is zeer mooi maar de snelheid is lager dan bij een cyclo maaier. Ze zijn gevoelig voor zand en moeten goed scherp gehouden worden door regelmatig te slijpen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mörtl Maaibalk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0