Grasmaaier loopt 15 minuten probleemloos.

Na een kwartier, ongeveer, slipt de versnelling. De maaier heeft een automatische versnelling. De aandrijfriemen zitten strak en zijn droog. Wat kan de oorzaak zijn?
Loopertje

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
roscho
Misschien kun je iets meer over het ding vertellen: merk en type, evt. andere kenmerken. Dat geeft wat meer kans op passende antwoorden.
Bakker S
Na 15min pauze.. Of gewoon maar nieuwe snaren monteren. Je ziet er soms niets aan..., maar een nieuwe maakt soms een heel verschil...
Traploze versnellingsbak of gewoon hydraulische aandrijving? Na 15 min is de olie warm dus ik denk dat daar een verband zit. Als de olie niet goed gekoeld wordt en te heet wordt verlies je druk waardoor hij bij een hydraulische aandrijving niet meer wordt aangedreven. Bij een echte versnellingsbak kun je de olie verversen om te kijken of dat het probleem verhelpt
roscho
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Bij een echte versnellingsbak kun je de olie verversen om te kijken of dat het probleem verhelpt

Dat gaat bij een echte versnellingsbak niet helpen, daar grijpen de tandwielen gewoon in elkaar of ze doen dat niet. Dan zou het dus alles of niets zijn. Niettemin is het ook daar niet verkeerd om de olie te controleren en regelmatig te vernieuwen.
@roscho klopt
redeagle14
@Loopertje ik zie een waaier. Dus is het een hydrostatische transmissie. Zeer waarschijnlijk gewoon slijtage. Olie aftappen en controleren op slijtsel.
roscho
@redeagle14 Slijtage, misschien in combinatie met een tekort aan olie, waardoor de aanwezige olie te snel warm wordt.
Ben op zoek naar beschrijving oliefiltervervangen van deutz f2l 612
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!