Ford 2000 - Laden van de accu

Goeie avond

Ik heb een vraag over de laderij van mijn Ford 2000.

Mijn accu laad niet op dus heb ik de dynamo doorgemeten en die is goed en heb een nieuwe spanningsregelaar erop gezet maar mijn accu laad nog niet bij alle kabels zitten volgens het schema op de spanningsregelaar. en als ik hem stationair heb lopen dan is het lampje uit en als ik meer gas geef gaat hij branden iemand een idee hoe dit kan of vaker mee gemaakt?
Hendrik1

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

WouterVdw
Ik heb hetzelfde probleem, maar van mij blijft het lampje altijd branden. Waar moet ik eerst kijken?
+1
nhmonteur
Beste is om de dynamo en regelaar even bij een dynamospecialist te brengen. Die kan hem dan doormeten op een soort testbank. Als het hier goed op werkt dan kun je dat uitsluiten.
Ben zelf ook tijden bezig geweest met een ford 3000 die constant storing had met bijladen. Daar achter gekomen dat de regelaars die nu overal geleverd worden van zeer slechte kwaliteit zijn. Vaak moeten deze al afgesteld worden voordat ze gemonteerd kunnen worden.
+1
Fendt816
Als het lampje brand gaat er meer stroom uit de accu dan erin, Als het lampje door meer gas gaat branden dan gaat er meer stroom in de accu dan dat eruit gaat.
Lijkt me dat de dynamo goed is
Het goedkoopst is eerst de accu controleren:
Accu loskoppelen van de trekker en opladen met acculader.
Als de trekker goed start is de accu goed.
Vervolgens snachts accu opladen met kabels aan de trekker.
Als hij dan niet wil starten laat hij snachts de stroom lopen.
Als dit allemaal wel goed is dan lijkt het erop dat het aan de dynamo ligt.
+1
arend-sira
Ik heb een soortgelijk probleem gehad als dit(wel met de Verreiker maar goed😄) ook opgeladen en doorgemeten(gewoon 12volt) na het opladen ook gewoon weer starten. Maar na een week was het weer, toen bij de garage door laten meten. Bleek dat de accu toch vervangen moest worden. Gedaan en nu weer top👌
bluepower6600
Heb je een dynamo of een generator ? volgens mij een generator en heb je het veld even onder spanning gezet bij de stroomregelaar ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!