Hoe sluit je de knop van de 4 knipperlichten aan met de gewone knipperlichten.

Hallo
Ik ben bezig met de knipperlichten aan te sluiten met een john deere 1040. Maar ik weet niet hoe ik de knop van de 4 knipperlichten bij aansluit op de schakelaar van de knipperlichten links rechts en de relais. weten jullie hier misschien iets meer over alvast bedankt.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
MulderDeutz1
31 massa, 49 stroom erin, 49 stroom naar je knipperlichtschakelaar. C, C2 en C3 zijn je signaallampjes dat het knipperlicht aan staat. Normaliter loopt er geen stroom, als je je knipperlichtschakelaar omzet gaat de stroom via dit relais lopen dan door de knipperlichtschakelaar en dan naar je lampen.
Yenthe
@MulderDeutz1 Dank u wel. en hoe moet ik van mijn links rechts schakelaar naar de knop van de 4 knipperlichten gaan.weet je dit misschien ook ?
MulderDeutz1
@Yenthe Niet zonder foto. Moet denk ik tussen het relais en het lichtschakelaar. Dan laat je de stroom in plaats van door de lichtschakelaar door de alarmschakelaar lopen. Zorgen dat je links en rechts een circuit hebt en hiernaar toe vanaf de alarmschakelaar.
bietje
@MulderDeutz1 Ben toevallig nu ook z’n relais aan het aansluiten. Maar weet je toevallig hoe je die controlelampjes op het relais aansluit?
basia
@bietje

Controlelampjes komen aan C ; C1 en C2
bij 1 aanhanger knippert C1 mee ; en bij 2 aanhangers C2 ; en alleen trekker knippert C
Op het dashbord heb je ook controle lampjes 1 2 en 3 denk ik ?
bietje
@basia Op het dashboard heb je 3 lampjes ja. 1 voor links, 1 voor rechts en nog een lamp in het midden. Maar die kun je vgm niet direct op het relais aansluiten toch? Want relais schakeld alleen de massa, maar niet links/rechts toch?
basia
@bietje

In Duitsland is dat verplicht meende ik dat bij eventuele aanhangers extra lampjes mee knipperen ; daarom zit dat op veel Duitse trekkers .
In jou geval zul je stroom van knipperlichten (Len R ) moeten opzoeken (bv. zekeringkast) en deze naar je controlelampjes L en R aansluiten en controlelampjes aan massa .
Waar dar 3e lampje dan voor is zou ik niet weten
bietje
@basia Ahaa super, dan sluiten we die zo aan. Bedankt!
basia
@bietje

En als je een Duitse trekker hebt , is richting Links vaak een zwart-wit draad en rechts zwart-groen meende ik
bietje
@basia We hebben alle bedrading vernieuwd, dus ben bang dat deze kleuren niet meer kloppen haha
Is overigens een franse international

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0