Zetor 2011 - 16 km bordje

Hallo,

is een 16km plaat origineel op een zetor 2011?
bvd

rob van baars
robvanbaars

Reacties

Wimsumar
Beste RobvanBaars: Nee, dat moest op iedere trekker zitten toen de wettelijk maximum snelheid voor trekkers nog 16 km/uur was.
Nu is de wettelijk toegelaten(!) maximumsnelheid 25 km/uur en een bordje is niet verplicht.
deutz110
Ik heb er wel 1 gekocht vind ik leuk staan voor me trekker
basia
@Wimsumar

Beste Wim ; Rob vraagt of het origineel is ; gezien de leeftijd van dat type Zetortje ; kan deze afgeleverd zijn met een 16 km bordje . Jij weet denk ik beter wanneer dit is verandert in 25km ( welk jaar) Ook moet je de leeftijd van de trekker dan weten .
jordi 1455
Op mijn trekker zat er ook een maar die is er afgevallen voor de restauratie.
zetor-fan
Wij hebben een zetor 2011 met 16 km bordje. dus bij aflevering is dat erop gezet. Maar het is niet origineel in tsjechieje erop gezet.
Link van foto:

tractorfan.nl/picture/514297/
walker1
Nee dat bordje is niet orgineel. Ze komen zonder bordje uit de fabriek rollen. Pas daarna, bij een Nederlandse importeur of dealer werd zo'n bordje gemonteerd, dit omdat zo'n bordje destijds hier verplicht was.
Het is zowiezo gebruikelijk dat importeurs of dealers trekkers, maar bv ook auto's of andere voertuigen aan passen aan de in het betreffende land geldende wetten.
Vaak gaat het om relatief kleine zaken zoals bv zo'n bordje, maar kan ook om verlichting gaan, rolbeugel, enz.
De meeste fabrieken leveren wereldwijd en kunnen niet altijd alle details qua wetgeving van die landen weten en daar ook aan voldoen.
zetor-fan
Ja, zo bedoel ik het, bij de aflevering komt het er op
basia
@walker1

Heel goed uitgrlegt ; Nederland is eigenlijk een uitzondering wat betreft deze bordjes ; alle landen om ons heen hebben een officieel nummerbord en registratie !
Joop3
Als er zo'n blauw emaille plaatje van Indumij opzit (toenderteijd Zetor importeur) is de kans groot dat deze dat 16km-bordje er op heeft gezet. Indien dat het geval is, dan hebben alle Zetors die in die jaartallen zijn geimporteerd daar standaard dat bordje gekregen.
bert8210
@basia

belgie heeft 40 km/u plaat en nummerbord
basia
@bert8210

Aha ; dank je voor aanvulling ! En ook nog een "afgeknotte"driehoek achterop ?
bert8210
Ja, dat ook 😄
robvanbaars
Het bouwjaar is 1966 en er zit een blauw plaatje van indumij op
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 2011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!