New Holland TS 115 - uitlaatspruitstuk lek

Wij hebben het spuitstuk van de trekker een scheur zitten en weten niet wat we er mee moeten

heeft zo iets nog prestatie verlies of valt dat nog mee
nhts115

Reacties

huub case
Nee geeft geen vermogenverlies, het is immers een 4 takt he, die heeft geen tegendruk nodig
roelie91
Is het er een met of zonder turbo ?
nhts115
Zonder
nhts115
Hoe kun je een foto bij dit topic zetten???
valmet6400power
Foto maken, en dan die link toevoegen
Valtra-Fordpower
Door gewoon de TF link of url hier te posten.
valmet6400power
Je zou het kunnen proberen om er een streepje ijzer op te lassen? nadelen zijn er niet, verliest geen vermogen, enige nadeel is de rookontwikkeling onder je motorkap..
fordmajor
Kun je wel lassen,maar ...
Jarno1h
Kun je lassen als het nog een beetje dik is, maar beste is gewoon een nieuwe kopen 😉
valmet6400power
Kan geen kwaad, doch als er wolken rook uitkomen zou ik nieuwe/andere doen
Valtra-Fordpower
Zit geen zwarte plek op, dus lekt nog niet. Pas als het er zwart wordt nieuwe monteren. Lassen is mogelijk, met als nadeel dat ie kromt trekt, en bij de kop kan gaan lekken.
Puma cvx power
Nou nhts115 ik zou mooi een nieuwe halen je ken wel even zo blijven rijden maar het wordt steeds erger dus je ken het beter geleik een nieuwe erop zetten
nhmonteur
Je kan hier in princiepe mee door rijden, het gaat in ieder geval niet ten koste van je vermogen als je geen turbo hebt.
Alleen als hij erg veel gaat lekken dan word alles pikzwart onder je motorkap en ga je meer lawaai krijgen.
Je zou het spruitstuk kunnen lassen, maar dit zal ik niet doen als hij nog op het motorblok zit.
Maar ja als je hem er dan toch af haalt dan kan je net zo goed een nieuwe erop zetten.
succes ermee.
dx11
Ff een paar gietijzer elektrodes halen. zijn dure jongens, 5 euro per stuk ofzo, maar je bent er maar 2 nodig. lijkt mij het proberen wel waard.
WimBe
@dx11

Ja idd, ff V-naadje slijpen en aan elkaar smelten! (Dit is eigenlijk wel iets voor beun-hazen, waar ik mezelf ook onder versta 😉 )
valmet6400power
@dx11
2 elektrodes goedkoper dan een compleet spruitstuk dunkt me
Spruitstuk kost niet veel nieuw, is bij ons ook al x vervangen
Bjorn G35s
Beste reparatie methode is uitslijpen en dan de naad vullen dmv vlamboog-spuiten, dan trekt hij niet krom en gaat ook niet ergens anders scheuren. Repareren met gietijzer elektroden kan natuurlijk ook maar dan moet je het spruitstuk wel eerst voorverwarmen en na het lassen rustig af laten koelen. Repareren lijkt mij in elk geval een stuk goedkoper dan een nieuwe kopen.
dx11
@WimBe

Hier is er ook een 😃

Maar dan ben je mooi goedkoop klaar lijkt mij
jan zonderland
Nhts115, das wel een rare scheur in dat spruitstuk. Kun je evt de oorzaak achterhalen, bijv een van beide vlakken, die van spruitstuk of die van pijp, is niet helemaal vlak. Dan zet je e.e.a. onder spanning door dat de bouten worden aangedraaid met als gevolg op de duur deze scheur. Is zomaar een suggestie. Je kunt die scheur best lassen met gietijzer of Nichroma electrode. Beetje voorverwarmen, steeds klein stukje lassen, 3 cm per keer of zo en dan direct kloppen met een hamer om de krimpspanning op te heffen. Succes ermee.
Bjorn G35s
Je gaat hem juist voorverwarmen om de krimpspanningen tegen te gaan, als je gaat kloppen met een hamer krijg je op zijn minst haarscheurtjes net naast de las of erger....
Als je hem goed voorverwarmd hebt kan je hem gewoon in een keer lassen als dit je lukt, je kan hem na het lassen evt nog wat uitgloeien met de brander en daarna rustig af laten koelen.
jo845xl
Ik heb met mijne 1455 met de uitlaatdemper is tegen de garagepoort gezeten . Heel het stuk aan de bovenkant van de turbo waar de demper op zit afgebroken . Met gietijzer lassen is volgens mij het beste maar niet simpel maar iemand had mij verteld om dat met inox lasstaven te lassen . Niet warmmaken of niets , gewoon lassen . Staat er ondertussen toch al 3 jaar op .
Bjorn G35s
@jo845xl

dan heb je geluk gehad 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!