Tractor Gestolen

Gestolen in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus te Gieten, Drenthe, Nederland:

Fendt 312 Vario TMS tractor, chassisnr.: 339211692, Bj. 2007, 3000 - 3025 draaiuren,
nieuwe Continental banden, maat 540/65x38 en 480/65x24, airco, 2x DW ventielen.

Het merkplaatje van Fendt op de neus zit er niet op, tractor is uitgevoerd met
spoorverbreders tussen de achtervelgen.

Deel dit topic

Reacties

loki0134
Het wordt steeds erger van daag de dag. je kunt je trekker al niet eens meer normaal opslot doen zonder dat die wordt gestolen.
Inter1246fan
Op weg naar polen, denk ik
bart H
Het gaat om een groene fendt
of zijn er ook blauwe fendten 😄
edwin 283
@bart H

ja blauwe fendtjes die bestaan 😉
edwin 283
tractorliefhebber
@Inter1246fan Domme opmerking.
RobDeutz104
Ik keur het niet goed wat er gebeurt, maar heb blijft natuurlijk wel apart dat er bij auto's en andere dure dingen allemaal alarmen op zitten en bij een hoop trekkers nog niet, en dat het nog steeds zo is dat je vaak met een sleutel, veel andere trekkers van hetzelfde merk kan open maken
ljdekker
Als elke trekker nou eens een unieke sleutel had, dan was het al een stuk minder makkelijk.
JD6930
@RobDeutz104

Je hebt bij sommige merken nog niet eens een andere sleutel nodig volgens mij om een machine van een ander merk te starten. Vindt het eerlijk gezegd ook niet echt meer verstandig dat dit nog steeds zo is. Eigenlijk zouden er voor trekkers etc. oo kgewoon apparte sleutels moeten komen maarja, dat zal wel niet snel komen denk ik.

Het enige wat je kunt doen om diefstal te voorkomen is in een goed dichte loods die op slot is zetten, waakhond die aan alle kanten rond de loods kan komen en ook echt waakt, geen schoothondje dus die nog op zen rug gaat liggen met de vraag hem te aaien als er mensen voor zen neus staat die hij niet kent, maar een hond die stevig stat te blaffen en er op af gaat als er onbekenden zijn en eventueel beveiligingsystteem op de schuur(wat voor loonwerkers en boeren niet te doen is ivm kosten denk ik maar goed. En vooral niet vergeten is de welbekende startonderbreker, dan kunnen ze proberen wat ze willen om hem te starten maar lukt het ze niet. Als je de code antuurlijk niet laat slingeren.

@tractorliefhebber

Wat is daar dan zo dom aan? Zijn weinig gestolen voertuigen die niet naar polen of dergelijke landen gaan hoor.

In iedergeval erg sund van de trekker. Hopelijk is ie goed verzekerd!
ErDee
@ljdekkerIs wel optie, unieke sleutels, (bij john deere tenminste)maar velen weten niet dat het kan of het heeft geen nut voor ze.
tractorliefhebber
De meeste trekkers die hier gestolen worden worden vaak ook in Nederland teruggevonden. Niet alles wat hier gestolen word gaat naar Polen!
Ronijn
Unieke sleutels zijn wel leuk, maar de meeste boeren laten alles gewoon in de trekker zitten zonder de deuren op slot te doen ofzo. En het is ook wel even werk om alle deuren op slot te gaan doen. Dan kun je beter naar centrale deurvergrendeling met afstandsbediening... Maar dat is dan weer (nog) niet mogelijk 😛
wim van de brink
Het is gewoon te gek voor woorden,laten ze met de poten van handermans spullen afblijven,wordt tijd dat ze de doodstraf weer invoeren,dan word alles wel anders.
jordi 1455
Verborgen startonderbreker wil ook helpen.
fendt_mf
Hier kunnen we de Deutz k90 en de 100 allebei met dezelfde sleutel openen.

Toch maar eens de sleutel meenamen naar ene landbouwbeurs, Kun je ff door de hal rondrijden 😛
Newholland-Fendt
Onze shovel is ook een keer weggehaald... nooit meer teruggezien.

En dat van die sleutels is gewoon erg, wij kunnen onze minishovel met de sleutels van de new hollands starten...
fendt-412
Startbeveileging is op de 300serie wel optie. En is ook achteraf wel op elke machine op te bouwen, alleen die keuze moet je zelf maken.

Weet dat in de nieuwe 900 in de sleutel een chip zit, is zonder die chip niet te starten. Zit ook al op veel kranen, dus men is er wel mee bezig.

Alleen 9vd10 boeren laten alles open staan, wordt ze ook niet heel moeilijk gemaakt.
930triplemaaier
Bij de fendt 800 en 900 zitten gecodeerde sleutels bij de 200 300 400 700 en oude 800 serie kun je een startblokkering met apparte afstandsbediening krijgen die je dan eerst moet activeren
HesselFiatpower
Zonde! bij ons zijn ze nog druk met zitmaaiers en bosmaaiers hogedrukspuiten en ga maar door in een nacht hele buurt door, wij waren de zitmaaier toen ook kwijt nou een nieuwe hangslot aan de deur en zitmaaier aan de ketting moet niet gekker worden!
weurding
Trekkers bij mech.bedrijven die niet direkt weer aan het werk moeten gewoon de brandstofkraan dichtdraaien, zeer effectief middel 😉
Martijnvandervegt
@tractorliefheber precies kijk maar bij dei opraapwagen die bij ons gestolen was reed gewoon 50 km verderop bij een loonwerker alleen in andere kleuren die polen word het altijt gelijk in de schoenen geschoven lekker makkelijk
robert_fendt
elroshop.eu/alarmsystemen-draadloos-alarm-c-45_48.…
track and trace kost ook niet meer duur 😛
tractorquintentje
Sommigen werken het ook wel in de hand. Ik heb al vaak gezien dat er tractoren ergens worden achtergelaten (om er de volgende dag weer mee te werken) en de sleutel er wel af doen maar gewoon in een opbergvakje steken...
basia
@robert_fendt

Volgens mij ook een goed idee ; zo.n volgsysteem ; als het de verzekeringen te veel gaat kosten ; zeggen die ook ; boven een bepaalde waarde ;samen met trekker of machinebezitter zoiets monteren .(Wat kosten aangaat dan )
me
Zou toch eens keertje om de hoek gaan kijken naar die plek waar die opraapwagen toenertijd ook naartoe is gegaan ..

Was niet het enige wat ze daar ooit hebben teruggevonden, ook een kipper en zgan jd tractoren van een lmb hier uit de buurt. En dat scheen ook niet de eerste keer te zijn geweest.
Tom VB
Ik denk dat het nog wel erger gaat worden. Het is ook zo ontzettend gemakkelijk een trekker ofzo te jatten.
eddie
@Martijnvandervegt

Is dat loonbedrijf nu ook nog aant werk dan ? Want dat zou te gek voor woorden zijn natuurlijk
maartendankers
@basia

Quote:
Volgens mij ook een goed idee ; zo.n volgsysteem ; als het de verzekeringen te veel gaat kosten ; zeggen die ook ; boven een bepaalde waarde ;samen met trekker of machinebezitter zoiets monteren .(Wat kosten aangaat dan )

Dus niet, toen wij onze nieuwe trekker kochten hebben we nog nagevraagd bij de verzekering of we korting kregen op de premie bij het monteren van een volgsysteem maar dat was niet eens het geval...
de yanmarman
Ik was vorigjaar naar een fendt 105 gaan zien, koste niet veel maar was wel een opknapper.
Maar toen we erbij stonden was het typeplaatje weg EN het chassisnummer, toen maar laten staan want je weet niet wat je koopt (gesloten ofzo)
basia
@maartendankers

Aha ; niet goed gedacht dus ; wel beetje flauw eigenlijk ; probeer je hun geld te besparen , word het niet eens gestimuleerd !
me
Loonbedrijf gaat volgens mij gewoon verder hoor eddie, is hier niet zo gek ver vandaan.. Is ook niet de eerste keer dat die fratsen daar zijn voorgekomen.

Wel apart dat niet gestimuleerd wordt idd. Maar misschien idee om savonds je sleutels iig op te bergen en eventueel een massaslot op een goeie plek te verstoppen?
eddie
@me

Slechte zaak dus, zou nooit zoon bedrijf bij ons op et erf komen en zo denken veel meer toch ?!!!

Sleutels halen wij altijd uit de trekkers en shovel, maarja net wat ze hier al zeggen, die sleutels zijn er in overvloed.
me
Sleutels in overvloed idd. Moet je wel net weten wat je mee moet nemen, en van te voren bezichtigen op bepaalde locaties valt echt op. Bepaalde helaas niet.

Toch is sleutel eruit halen op zijn minst wat je kan doen, bouwlamp met bewegingssensor en een grote waakhond ..
eddie
@me

Quote:
Toch is sleutel eruit halen op zijn minst wat je kan doen, bouwlamp met bewegingssensor en een grote waakhond ..

Allemaal aanwezig dus dat scheelt 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
3