F3L912 olie in inlaat

Hallo allemaal,

Mijn F3L912 is omgevallen en heeft eventjes op zijn zij gelegen. Er zat een generator aan de motor vast waardoor hij niet stabiel stond. Ik heb de motor nadien niet meer gestart maar wel heb ik de uitlaat en luchtinlaat eraf gehaald omdat de motor sws wat onderhoud nodig had. Toen ik de inlaat los had liep er allemaal olie uit. Deze olie kan alleen maar afkomstig zijn van het oliebadfilter. Het oliebadfilter vul ik altijd tot de maximum vulhoogte, nu zit er nog maar een klein laagje in de luchtfilter. De hoeveelheid olie die uit de inlaat kwam lopen is bij lange na niet de hoeveelheid die mist uit het luchtfilter. Ik ben bang dat dit allemaal de cilinders in is gelopen. Ik wil de boel loshalen omdat ik bang ben dat de motor in de soep loopt maar een vriend zegt dat het niets uitmaakt. Wat denken jullie dat wijsheid is?

Deel dit topic

Reacties

+3
Klein Rot
@Arucamba
Hij liep niet toen hij omviel? Als je niet zeker weet waar de olie gebleven is dan de verstuivers er uit halen en de motor rond draaien beste met de hand. Als er dan olie op de zuigers staat kan het door het verstuivergat weg
Arucamba
Morge,

Nee hij liep niet. Ik had al een paar keer de krukas gedraaid en er kwam wel een beetje olie uit maar ook dat was niet veel. Ik al jouw optie eens proberen
Freggel
Als het ding al enkele keren met de hand is rondgegaan zou ik me geen zorgen meer maken om hydrolock. Luchtfilter weer vullen, oliepeil van de motor misschien nog even checken voor de zekerheid en gewoon starten. Zal misschien wat roken in het begin.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0