Wat is een normale oliedruk bij dieselmotor.

Wij hebben de tractor laten beveiligen voor de beregening op temp., oliedruk en waterdruk haspel. Traktor draait met 1250R.p.m. Maar de oliedrukmeter geeft maar 1,9bar aan. Volgas 3,9bar. Is die 1,9bar niet veel te weinig??
Motor verbruikt nu hoegenaamd geen olie.
Het is een Cummins 6cil.

Deel dit topic

Reacties

+1
Hkramer
Is gewoon goeie waarde bij warme belaste motor
+2
steyr 9087
Onze stationere pomp perking 6 cilinder die geeft bij 1200 toeren maar 1 bar nu heb ik er 20w50 olie ingedaan en nu geeft ie 3.5 bar olie druk voor de motor smering
+1
Fendttrisixfan
Stationair moet je minstens 1 bar hebben, alles erboven is prima
Fendt926Driver
Dit is een afbeelding van mwm motors.
Misschien kun je de motor merk of trekkertype erbij zetten. Kan me indenken dat een nieuwe andere waardes zou moeten hebben dan een trekker met 20 000 uur

(klik om te vergroten)

Dit staat in het mwm motorenboek
Freggel
Bij mijn BMC diesel moet de oliedruk stationair 10 a 15 psi zijn (0,7 a 1,05 bar) en volgas bij warme motor 30 tot 35 psi (2,1 a 2,5 bar) die waardes haalt het ding met 10w40.
Met de waardes die je opgeeft lijkt me weinig mis te zijn. Om echt zeker te zijn zou je een handleiding of werkplaats handboek van de motor moeten hebben om het zeker te zijn want het is voor elke motor anders.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motor en oliedruk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN