Illustratie van:

Zetor 6441 - Lek hydraulische olie

Nu is zo dat onze zoon reeds enkele weken aan rijden is met de aftakas weliswaar in neutraal (draait dus niet) maar met aftakasrem naar beneden. Normaal moet de hendel naar boven en dan is de aftakas uitgeschakeld. Zoals dat bij veel reactoren is.
Sinds kort bemerken hydrauliekolie onder de tractor.
Kan het feit dat met de tractor gereden werd terwijl de aftakas dus in neutraal stond (aftakas draaide niet) maar de aftakasrem niet was uitgeschakeld met de olielek iets te maken hebben? Want de aftakas schakelt pas uit wanneer de rem is opgetrokken.
Bedankt voor alle informatie.

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
De aftakas hendel wordt met lucht bekrachtigd. Dus het lijkt me strek dat het met de olie lekkage te maken heeft.
DBRaymond
Ondanks hij steeds heeft gezien dat de aftakas stil stond terwijl hij reed, hij had de aftakashendel namelijk in neutraal gezet, heeft de aftakas toch opgestaan terwijl hij reed, omdat de aftakasrem niet was opgetrokken. Bij starten van de tractor moet deze opgetrokken worden en opgetrokken blijven en gaat er een groen licht op dashboard branden. Maar eens gestart liet hij de aftakasrem terug naar beneden, waarom wij nu denken dat er toch iets moet zijn blijven draaien tijdens het rijden, ondanks de aftakas dus in neutraal stond, waardoor nu een hydraulieklek is ontstaan. Kan iemand die gedachtengang volgen?
+1
zetordrivertimo
@DBRaymond

Quote:
Maar eens gestart liet hij de aftakasrem terug naar beneden, waarom wij nu denken dat er toch iets moet zijn blijven draaien tijdens het rijden,

Die aftakas "rem" waar je het over hebt is je koppeling van de aftakas, die moet je gewoon kunnen laten zakken tijdens het rijden. En zoals @Fast Eddy als zei heeft de aftakas niks met hydrauliek te maken 😅
DBRaymond
Natuurlijk moet je de koppeling van de aftakas tijdens het rijden kunnen laten zakken, MAAR dan staat de aftakas natuurlijk wel INGESCHAKELD. En de vraag is of het inschakelen van de aftakas tijdens het rijden goed is en geen lekken kan veroorzaken? Terwijl uit het verhaal natuurlijk wel blijkt dat de aftakas tijdens het tijdens in neutraal stond maar weliswaar wel was ingeschakeld via de koppeling.
SJB533
@DBRaymond
Aftakaskoppeling altijd gekoppeld hebben, is mij geleerd. De hendel voor de voorkeuze uiteraard wel in 0/neutraal
Fast Eddy
@DBRaymond

Als je de keuze handel voor het toerental in de neutraal hebt staan. Kan je gerust de handkoppeling van de aftakas naar beneden doen. Het is gewoon een handkoppeling, dus hij heeft geen remfunctie.
DBRaymond
We danken hier iedereen voor de duidelijke en zeer gewaardeerde reacties. Bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6441 en hebben de trefwoorden olie , lek en zwart geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN