John Deere grashakselaar - Welke lengte voor grashakselen

Hallo allemaal,

Ik ben mijn grashakselaar aan het klaarmaken. Nu zitten er momenteel alle messen in. 6 namelijk. Nu lijkt mij dit te veel voor gras want je kunt ook mais hakselen met deze machine. Maar war is nou een goeie lengte voor van het gras als het gesneden is. Er staat een tabel in maar ik weet dus niet wat andere hakselaars doen. Ik hoor het graag van de haksel experts!
Welten

Reacties

Welten
Foto van de tabel

(klik om te vergroten)

+1
redeagle14
@Welten ik zou 3 messen doen. En dan zelf kettingwielen maken om de invoer sneller te laten lopen. 18 op 24 is 25mm. Ik zou naar 30-32 gaan.
Welten
@redeagle14 ik ga deze week nog. even testen. Gistere was de lijm van de slijpsteen losgelaten dus toen was het weg met de steen. Vandaag nieuwe gemonteerd. Dus nog een keer slijpen en dan teste. Laat nog weten hoe het dam gaat
dx11
@redeagle14 waarom de invoer sneller? Hier mag de Kemper met gras niet op de snelste stand las ik in de gebruikshandleiding
+1
Fendt926Driver
@dx11 als jij langere deeltjes wilt hakselen moet de invoer sneller lopen.
Wil je korter laat je hem langzamer lopen...

Maar in de tabel staat 6 3 of 2 messen...
Zou niet mijn voorkeur zijn om er maar 2 op te zetten maar dan krijg je nog een grover product
+1
dirkao
Ik ken deze machine helemaal niet, maar meestal gebruik je voor gras de helft van het aantal messen als je voor mais gebruikt
Welten
Het is een john deere 35 getrokken hakselaar
+1
wotan2
Zonder enige ervaring in het zelf hakselen, zou ik 3 messen monteren, en op b met 24 tanden laten lopen. Eventueel nog groffer.
+1
worteljcb
@wotan2 Lijkt me inderdaad redelijk goed gemiddelde.
Fordje4600
Hier hakselen we meestal op 25 tot 35 mm
worteljcb
Tja, de een wil het gras net zo kort gehakseld als de mais hebben, zodat de koeien niet gaan sorteren. Anderen hebben weer een andere visie daarop. Maar over het algemeen is toch wel zo'n 2 - 3 cm gebruikelijk volgens mij, al verschuift dat tegenwoordig naar 15 tot 20 mm heb ik het idee.
+1
thunderouspower
Helft vd messen is misschien wel handig maar met alle messen wil het ook...
….ik heb dezelfde machine en we hebben al eens geprobeerd maar niet veel eigenlijk. Ik wil eerst graag een metaaldetector maken.
Welten
@thunderouspower ook das mooi. Ze zijn schaars haha. Heeft u nog tips of andere dingen over de machine. Hoeveel toeren maakte u op de aftakas?
+1
thunderouspower
@Welten mijne is op 1000 toeren aftakas maar ik heb er ook nog een 540 toerenoverbrenging bij. maar met werk gewoon vol gas....

(klik om te vergroten)

ronald73
Quote Reactie van @thunderouspower:
Ik wil eerst graag een metaaldetector maken.

Als eigen constructie? Zo ja, dan klinkt dat als een dappere uitdaging. Succes.
+1
redeagle14
@ronald73 ik heb er ooit zelf één gemaakt voor een Jaguar 80 SF. Werkte perfect.
ronald73
@redeagle14 Mmmm, dus voordat ik besloot dat we de invoerrollen met metaaldetector van een New Holland hakselaar op m'n Orkan hakselaar zouden bouwen, had ik dus toch een topic hier op TF kunnen zetten voor andere ideeen. Misschien kon het dus makkelijker.
thunderouspower
@ronald73 Als ik er 1 maak komt ie voor aan de trekker. Met een claxon...ik heb dit ooit gezien bij een JF getrokken hakselaar....werkte ook perfect.
ronald73
@thunderouspower Aha, op die manier.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere G ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!