Massey Ferguson 240 - defect hef

Hallo mijn naam is herman ik heb een 240 met een defecte hef hij heeft geen kracht en komt langzaam en schokkend om hoog hij heeft 1700 draai uren.weet u wat en hoe ik hier iets aan kan doen?

vr gr. herman

Deel dit topic

herman145

Reacties

warmerbros
Zal je filter onder je hefdeksel wel verstopt zitten,komt vaker voor bij onze 148 moet ie ook een keer onderhanden worden genomen
jorghofste
Zit er genoeg olie in?
Wimsumar
Beste Herman145: Verstopt aanzugfilter (Warmerbros) zou kunnen.
Te weinig olie kan ook. Hoe is het gesteld met het oliepeil?
(Peilstokje zit achter je rechtervoet als je op de trekker zit)
Bauwz
Met 1700 uur kan je hefpomp nog niet versleten zijn.
Wat WarmerBros zegt kan heel goed,maar ik weet niet of je veel met Hydrauliek doet.Kan zijn dat daar dan olie achter blijft of verloren gaat via een lekkende cilinder of keerring van iets wat aangedreven wordt.
Een trekker met 1700 uur moet anders wel heel erg lekken als er olie bij moet.Of er moet te weinig ingegooid zijn met verversen.Kijk ook naar je aftakaskeerring lekt deze soms.
Ik had vroeger een MF 135 daar moest ik het filter vaker van schoonmaken,de trekker was van een kippenboer geweest en had altijd in de stal gereden.Met het openen van de hefdeksel trof ik een lichtbruine smurrie van fijnstof langs de binnenzijde.Dat was hardnekkig spul om te reinigen van de binnenwandn.Succes.
Wilco112
Of de trekker is niet 1700 uur maar 11700 uur ? dat hij al een keer rond is 😉
+1
Ramrod2
@Bauwz

Quote:
Een trekker met 1700 uur moet anders wel heel erg lekken als er olie bij moet

Via een machine kan de bak met 17 uur al leeg zijn.

On-topic: Het wil wel eens dat het filter helemaal dicht slaat bij de motor op vol toerental. Als dat gebeurt weet je zeker dat het filter de oorzaak is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!