Probleem met alternator / dynamo

Als alle lichten van mijn trekker branden, dan zie het controlelampje van de alternator/dynamo een heel klein beetje oplichten, ook heb ik soms het idee dat de accu niet goed opgeladen is als ik de volgende morgen start. is het mogelijk dat een alternator versleten geraakt en bij hoge belastingen niet meer voldoende stroom kan aanmaken volgens zijn capaciteit?

Deel dit topic

Reacties

Bert353
Wat heb je eropzitten dan? alternator/dynamo?
wat voor merk type trekker praat je hier?
vroeger met een Dynamo (+regelaar, dan heb ik het dus over gelijkstroom.) werd de dynamo zodanig gekozen dat die maar net voldoende stroom kon leveren voor de verlichting te laten branden.
mf6290
@Bert353 gaat over een alternator 14V 70A van een mf 3060
josje
Hoogst waarschijnlijk koolborstels versleten.
Kun ze vaak vervangen maar dan moet de rest van de dynamo het wel waard zijn.
Anders gewoon nieuw.
Maar laat dit controleren en doormeten.
mf6290
@josje ik dacht ook zoiets, maar om zeker te zijn toch nog dit topic... het valt mij ook wel op dat de spanning zakt naar 12,4v als alle verlichting ingeschakeld is
Bert353
Als het een alternator is, zit er meestal aan de achterkant een spanningsregelaar ingeschroefd met twee schroeven, daar zitten ook de koolbostels aan vast. dat deel (als dat versleten is) kun je vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN