Ik ben een trekker aan het ombouwen van gelijkstroomdynamo naar wisselstroom, zoek schema

Hallo, Ik ben een trekker aan het ombouwen van een gelijkstroom dynamo met regelaar naar een wisselstroomdynamo met de regelaar achterop gebouwd.

Ik kan me zo niet meer voor de geest halen hoe dat met de plus en min zat, ik weet wel dat er een van de twee veranderde en dat daardoor het laadlampje (wat in het circuit moet zitten) uitgaat.

is er hier misschien iemand die mij aan zo'n universeel schemaatje kan helpen?
merci alvast.

Deel dit topic

Reacties

Rick V
Het gele draadje hoeft niet, lampje moet voeding krijgen vanaf contact slot

(klik om te vergroten)

Bert353
@Rick V Bedankt Rick, die blauwe kan ook vanaf het contactslot komen neem ik aan?
en de rode gaat naar de accu?
+1
Freggel
@Bert353 die blauwe neem je zelfs best van het contactslot, anders brandt het lampje altijd, ook als het contact uit staat.
Rick V
Ja, die dikke rode van ong 4mm2 gaat van de dynamo gelijk naar de accu of de + van de startmotor, heb je waarschijnlijk minder draad nodig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0