Fendt 612 - Start motor slaat "vast" en aanslepen niet mogelijk

Beste lezers,
Ik heb een Fendt 612 LS die niet meer start, ik heb hem gisteren nog gebruikt maar vandaag start hij niet meer. Bij de eerste keer dat ik gisteren de trekker probeerde te starten hoorde ik een tik maar wou hij niet door starten. De sleutel terug gedraaid en bij de tweede poging startte hij toch, Vervolgens heb ik er 2/3 uur mee gewerkt. Vandaag probeerde ik hem te starten maar ik hoor alleen een tik en hij start niet door. Ook niet met een andere accu. Ik heb geprobeerd om de start motor een tik te geven met een stuk hout en een hamer maar dit werkte ook niet. Daarna heb ik de trekker proberen aan te slepen met een andere trekker maar dit gaf ook geen resultaat. Ik heb een filmpje gemaakt van het starten:

Deel dit topic

kees-kok

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

johndeere 2650
Zou is kijken of je de motor handmatig kunt rond draaien
kees-kok
@johndeere 2650 Ik ga dat vanmiddag even checken, bendankt voor je reactie.
De boer maar
Zit er niet een vloeistof koppeling in dan gaat het aanslepen nooit echt lukken lijkt mij en als de motor met de hand wel rond wil zal je startmotor wel kapot zijn
kees-kok
Quote Reactie van @De boer maar:
vloeistof koppeling

Beste de boer maar, bedankt voor je tip ik heb het even opgezocht en de fendt 612 LS heeft inderdaad een vloeistof koppeling ik ga vanmiddag even kijken of ik de motor met de hand rond krijg, bedankt voor je reactie.
+5
Hkramer
@De boer maar aantrekken met vloeistof koppeling is gewoon mogelijk hoor, hier vaak genoeg gedaan. Dit lijkt mij meer op een kapotte startmotor/ slechte massa.

zou eens proberen hem rechstreeks met massa en plus beide op startmotor te starten met schroevendraaier. proberen alles zo rechstreeks te maken en dan kortsluiten op de startmotor.
fendt farmer309c
@Hkramer Dit denk ik ook, aanslepen gaat gewoon bij deze trekkers hebben hier wel eens een 610ls van dezelfde generatie aangesleept.
Fendttrisixfan
@fendt farmer309c aanslepen kan wel maar is zeker niet aangeraden en mag eigenlijk ook niet
Fred6490
@HkramerInderdaad lijkt mij ook gewoon "stroomtoevoer-probleem" kabels nakijken, klemmen batterij goed vast enz...
oldtimerfan
Starterrelais misschien versleten ?
echte844
Wat doet de startmotor als je hem met een schroevendraaier kort sluit? Klinkt alsof het relais wel uit gaat maar onvoldoende ver om het contact te maken.
Henk 1120
@echte844 Waarschijnlijk start hij dan wel. Ik denk ook dat het startrelais slecht is, als ik dat verhaal zo lees en het geluid zo hoor.
+1
MaxxuM4ever
Klinkt inderdaad als corrosie op verbindingen of slechte kabels waardoor er niet genoeg vermogen naar de startmotor komt, en als je de start kabels direct op de startmotor aansluit?
MaxxuM4ever
Moet deze trekker in zijn vrij staan bij het starten? @Fendt926Driver u heeft toch ook een paar 600’s?
+1
Hkramer
@MaxxuM4ever er zit een startonderbreker op het koppelings pendaal.
Fendt926Driver
@MaxxuM4ever zo als kramer zegt alleen start onderbreker op de koppeling.
en die doet wel anders kwam de klik al helemaal niet
+3
Fordje4600
Goede Startkabel op de accupool zetten en dan langs de originele kabel leggen en elke keer een contactpunt verder zetten naar de startmotor, zowel + als de - proberen. Zo kun je makkelijk testen of je corrosie bij verbindingen hebt. Als de motor start met een startkabel rechtstreeks op de accupool en de startmotor dan weet je dat er ergens tussen de startmotor corrosie is bij een verbinding
+1
kevin-fendt
Voor aanslepen staat in het boek: in 5 of 6e versnelling en bij pas bij 15kmh koppeling opkomen laten,
roscho
Als het niet aan de startmotor of de accu ligt, moet je voorzichtig zijn met geforceerd de motor rond proberen te krijgen. Wanneer je een kapotte koppakking hebt en een van de cilinders staat vol water, kán de motor niet rond. Forceer je dan toch, dan heb je een gerede kans op een gebroken krukas.
Fendttrisixfan
@roscho denk eerder kans dat drijfstang breekt
roscho
@Fendttrisixfan Kan ook, beide is mogelijk. Hoe dan ook, er is kans op grote schade.
roscho
Schiet mij iets te binnen. Heeft die Fendt ook een relais dat bij starten omschakelt van 12 naar 24 volt (dus 2 accu's)? Zo ja, dan moet je de zekeringen op dat relais eens nakijken. Is er een stuk, dan krijgt de startmotor maar 12 v.
josje
Nee 600 serie is gewoon 12 v systeem
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!