John Deere 1120 - tik in moter

Na het plaatsen van nieuwe cilinder bussen zit er een tik in de motor, heeft een idee wat dit kan zijn.
De kleppen zijn volgens mij wel goed gesteld.
jb1120

Reacties

bart-mf
Kan ook de koppakking zijn
TomH
Heeft onze 920 ook last van. Heb je de drijfstang bussen toevallig na gekeken?
johnd-ts
Gheheh, ik heb ook ooit een 1020 gehad. Die heb ik ook verkocht met een tik in de motor (koper wist ervan). 2 dagen later lag het blok in puin..
lindehydrocart30
Je hebt denk ik de verstuivers er ook uit gehad? dan heb je kans dat er rommel in de verstuiver zit. dit hebben wij gehad met onze hanomag: na het restaureren had ie een tik in de motor. en dat kwam doordat er rommel in de verstuiver zat.
je kunt proberen elke verstuiverleiding stuk voor stuk los te draaien onder het lopen, en als er dan bij 1 verstuiver het tikken is afgelopen dan weet je waar de rommel in zit.
dit was zo bij onze hanomag, ik weet niet of dit ook bij JD's voorkomt.
lindehydrocart30


dit kan ook nog 😛 hier kwamen bij onze schluter, de zuigerveren naar boven 😛 die stukjes zuigerveer tikten onder de kop.
basia
@lindehydrocart30

Als je er nieuwe bussen in zet ; dan ook nieuwe zuigers ; neem ik aan ?

Waren drijfstanglagers nog goed ? hebben ze wel nieuwe drijfstangbouten en moeren gemonteerd ? Zwak punt bij oudere JD motoren ( bouten rekken en gaan los zitten )
hewi
Drijfstang bout los waarschijnlijk
john deere 7810
@basia

ja inderdaad en met moment sleutel vast gedraaid?
TomH
Ik heb die van ons ook weer helemaal los gehad en mankeerde allemaal niets aan. Een drijfstang busje had wel vervangen moeten worden. We zullen hem binnen kort weer eens los halen.
Adri-JD850
Haal de kleppendeksel er eens af en kijk of de as waar de tuimelaars aan zitten of daar geen boutje van gebroken is en of alle plaatjes die op de klep zitten waar de tuimelaar op drukt niet in de cilinder gevallen zijn.
jb1120
Nee ik heb geen nieuwe zuigers geplaatst ik vond de oude nog goed ,wel nieuwe drijfstang bouten en met de momentsleutel aangedraaid.
Ik ga de verstuivers nakijken ,met de kleppen lijkt alles goed ,en anders maar weer uit elkaar en nakijken als iemand nog iets weet waar ik aan moet denken dan hoor ik het graag.
vast bedankt .
Wimsumar
Beste j.b.(!)1120: Je nickname is ''jb'', ofwel: john beere. :?
Heb je misschien de zuigers verkeerd om ( de linkerkant rechts en v.v.) geplaatst?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!