Fordson Dexta - Start problemen starter werkt goed wilt aanslaan met start piloot

Ik heb net en ford dexta gekocht die en jaar stil staat, ik heb er en nieuwe batterij op gedaan de motor draait goed rond maar wil niet aanslaan...
met start piloot pruttelt hij wel even...
ik wou de batterij aansluiten zoals de schema's dus + naar tractor frame - naar starter etc maar dat paste niet, dus heb ik het anders gedaan + naar starter - naar tractor frame en lijkt juist te zijn

Deel dit topic

matthieu-decock

Reacties

fergusonnetje
Als hij even draait op startpilot betekend het dat hij geen brandstof krijgt. Ik weet niet hoeveel aandacht je hier al aan hebt besteed maar als je een trekker koopt die een jaar stil staat is het verstandig om het brandstofsysteem even na te lopen. Oude diesel eruit, nieuwe erin, filters vervangen, ontluchten en dan nog eens proberen. Even kijken of er diesel bij de verstuivers eruit komt als je de leidingen losdraait.
matthieu-decock
Quote Reactie van @fergusonnetje:
Wel ik heb de oude spul er uit laten lopen filter is nieuw brandstof pompje ook, heb daarna die leidinkjes voor de verstuivers los gehad en daar komt soms en drupje diesel uit ik zou denken dat daar toch wel wat druk op moet staan om te verstuiven ?

Wel ik heb de oude spul er uit laten lopen filter is nieuw brandstof pompje ook, heb daarna die leidinkjes voor de verstuivers los gehad en daar komt soms en drupje diesel uit ik zou denken dat daar toch wel wat druk op moet staan om te verstuiven ?
jan4072
@matthieu-decock Als er zo nu en dan iets druppelt is dat niet goed want er moet een flinke nevel uitkomen. Dan zijn er een een paar mogelijke problemen. Er zijn nog 1 of meer filters die je niet hebt vervangen cq schoon gemaakt. Er zit nog ergens lucht in de leiding en/of leiding naar de verstuiver. Ik weet niet of de Dexta een opvoerpomp heeft maar membranen van opvoerpompjes willen ook nog wel eens scheuren. In ieder geval heb je een brandstof aanvoer probleem
Fred4130
@jan4072 een dexta heeft inderdaad een membraam in het handpompje zitten. Kan zeker ook de oorzaak zijn. Maar zo te lezen is daar een nieuwe opgekomen als hij die bedoeld in zijn verhaal.
Matthieu De Cock
Er komt nu dus voldoende brandstof uit nog wilt hij niet weg leidingen van batterij naar starter etc beginnen ook te roken... kan toch niet verkeerd aangesloten zijn de starter doet het meer dan prima
matthieu-decock
Hoe zit dat eigenlijk met de ontsteking want heb gelezen dat daar en gloei spiraal zit in de lucht inlaat maar is dat de enige plek waar die ontsteekt ? zo ja denk ik niet dat die warm wordt wou dat morgen eens uitmeten ... ps ik heb er geen kennis van en probeer het mij zelf aan te leren 😄
stephan-inter
@matthieu-decock
Die luchtspiraal is alleen om te gloeien voor de koudstart.
Verder heeft een diesel geen "ontsteking"
matthieu-decock
@stephan-inter oke merci ! 😄
Fred4130
Ik zou ook even het filtertje op de brandstofkraan in de tank schoonmaken, want die zit vrij vaak dicht en zeker als ie een jaar stil gestaan heeft met die rommel die ze tegenwoordig diesel durven te noemen. Loopt de leiding van de kraan naar het filter wel goed door of drupt die ook maar wat en komt er te weinig uit? Dit is namelijk een bekend kwaaltje bij mijn dexta. En hem ook ontlucht op de brandstofpomp zelf? Anders kun je starten tot je een ons weegt of beter tot de accu leeg is.
Matthieu De Cock
@Fred4130 als ik de ontluchting los draai op het pompje en de filter stroomt er diesel ui, juist bij de leidinkjes naar de bovenkant aan de motor komt er bij het starten wat uit maar moet daar geen druk op staan om te verstuiven ? (even en nieuw account aan moeten maken)
roscho
@Matthieu De Cock Als je de hele boel schoon hebt en er komt brandstof uit de ontluchtingsschroef op de brandstofpomp, kun je het best de leidingen op de verstuivers iets los draaien en dan even doorstarten tot daar olie uitkomt. Die olie moet er inderdaad met kleine stootjes uitkomen. Dan de leiding vastdraaien en starten maar. Werkt het niet, dan kan het nog aan de brandstofpomp liggen of aan de verstuivers.
Bij dat doorstarten wordt een flinke aanslag op het elektrische systeem gepleegd. Zorg dus voor een volle accu en zorg dat de kabels goed vast zitten. Als de accukabels voldoende dik zijn, horen ze niet te roken, maar ze kunnen wel handwarm worden. Roken ze, dan zijn ze te dun.
hooidonk
Draait de startmotor wel lekker vlot door? Of doet hij voor je gevoel z'n werk met tegenzin?

Ik heb ook al eens gehad dat een trekker (MF35, volgens mij zelfde blok?) bijna niet wilde starten, doordat hij de motor te langzaam rond kreeg.
Toen de startmotor op laten knappen en sindsdien start hij weer als een malle.
matthieu-decock
@hooidonk als ik die start motor bezig zie dan denk ik dat hij het werk van de motor wel wil over pakken zo goed draait hij 😆
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!