Illustratie van:

Mc-Cormick D 430 - Heeft een 430 geen by pass voor de thermostaat?

Ik heb al jaren een 430 maar ben hem nu aan het opknappen. Ik wil de thermostaat vervangen ((staat altijd open) en zie dat er geen ontluchtings slang aanwezig is tussen cilinderkop en radiator. Beiden zijn afgedopt. De thermostaat heeft alleen en thermometeraansluiting maar geen by pass terwijl andere 3 en 4 cylinder typen dat vaak wel hebben. Als er bij koude motor en dichte thermostaat geen stroming is hoe wordt de thermostaat dan goed warm en wordt de motor gelijkmatig opgewarmd?

Deel dit topic

Reacties

mestyle
Veelal wordt die slang inderdaad eraf gehaald gaat dicht zitten en dan doet die toch niks meer. Er zijn meerdere type thermostaten geweest. En het type wat jij hebt zit veelal een gaatje ingeboord zodat je altijd wat flow hebt bij dichte thermostaat. Wordt de temperatuur bereikt dan gaat dienopen
+1
Klein Rot
@mestyle
Ik zou wel een slangetje terug monteren deze zorgt ervoor dat er geen luchtbel in de kop blijft zitten wat de koeling negatief beïnvloed
mestyle
@Klein Rot boutje waarmee je hem kan ontluchten eem aal ontlucht zou die geen bel er meer kunnen krijgen
WilPeters
@mestyle Bedankt. Er zit nu inderdaad een boutje in de cilinderkop gedraaid.
WilPeters
OK!
Moet ik dan bij een nieuwe thermostaat hier zelf een gaatje in boren? Of zit dat er standaard al in. Ik kan er nl ook een universele ( van BMW) thermostaat in zetten. Heeft ook 32 mm slangen en kost maar 19,50 tegen ongeveer 140 euro voor een originele.
basia
@WilPeters

Wel even op de thermostaat kijken naar de temperatuur van openen ; bij die oudere trekkers is dat vaak 75 graden ; en als je een BMW thermostaat hebt zoals je zegt (van een auto ?) kan dat best 85 of zelfs bij tegenwoordige autos 90 graden .
Kan misschien geen kwaad , maar toch vind ik dat toch aan de warme kant
WilPeters
@basia originele gaat idd open bij 75C . Die van BMW bij 80C. Dat zou du s moeten kunnen. Ik weet alleen niet of de originele een klein gaatje heeft in de afdichtklep. Er is nl geen by pass.
basia
@WilPeters

Ja 80 graden kan wel denk ik , meestal zit in de originele ook een klein gaatje , dit ook om lucht te voorkomen bij het vullen van het koelsysteem
Trekkervirus
@WilPeters Beste Wil. Die thermostaat van BMW van welk type is die. Die van mij is ook kaduuk.
Peter

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0