Manitou maniscopic - Knopjes in de kabine van een Manitou 735-120 LSU

Wij hebben op stage een Manitou lopen,
alleen nou zitten er in de cabine knopjes waarvan we niet weten waar ze voor dienen. Het instructieboekje is er niet meer bij en op internet heb ik het ook niet kunnen achterhalen.
Het gaat om 3 knopjes
1. Dat is een geel knopjes rechts voor in met een geel vlakje en een zwart tandwieltje erop en volgens mij uit mijn hoofd gezegd een streepje erdoor.
2. rechts onder de armsteun een groene met pijltje naar links en rechts (het is geen dubbel knipperlicht)
3. het knopje daarnaast met een golvend streepje en een bak erop (zo'n standaard grondbak tekentje wat je ook wel bij voorladers en shovels op stickers ziet soms)

Mocht 1 van jullie het weten hoor ik dat heel graag.
Alvast hartelijk dank.

Gr. Robbin
Weide-Man

Reacties

_-_Bluepower_-_
Is dat gele knopje niet voor, als je van vooruit naar achteruit schakelt, de overgang minder bruut gebeurd? ik dacht dat het zoiets was, maar de juiste werking weet ik ook niet. en dat knopje met die bak en het golvend streepje zal wel iets zweefstand van de bak zijn zeker? (heb er anders geen idee van wat het zou kunnen zijn 😄 )
Siebenga
Dat gele knopje is van om het rempendaal een ontkoppelingspendaal te maken.. dus de aandrijving in de vrij komt zo dra je de rem aan raakt.. groene met die pijltjes? 3de funtie aan of uit zetten? Golvend streepje met bak zal wel dansonderdrukking zijn
rickhurkens
Heb op het werk vrijdag nieuwe manitou gekregen en ik was bij de uitleg: knopje 1(GEEL) is om de van de rem de koppeling te maken, als je dan de rem indukt ontkoppelt de machine. knopje 2 (GROEN) als je deze aanzet kun je met de lampjes die daarnaast zitten zien waneer de wielen recht staan, gebruik je als de machine in hondengang heeft gestaan, als bijde lampjes branden zouden die wielen weer recht moeten staan. knopje 3 met de golvende streepjes in van de giekvering, om aan te zetten en het lampje gaat branden als de vering aanstaat, hoe dit werkt zou ik even in de handleiding kijken, weet ik zo ook niet.
succes
Weide-Man
Oke heel hartelijk dank
die van die 3e functie heb ik nog niet echt het gevoel maar kan maar zo kloppen hoor.
Siebenga
Denk dan eerder wat hurkens zegt.. die knop zet je om en dan zitten er 2 kleine lampjes naast het contactslot.. En dan kan je de wielen weer recht zetten zo dat de verreiker niet meer in hondengang loopt
jouwstra
Activeren van de dansonderdruking doe je door de mast helemaal naar beneden te doen, hendel naar voren duwen en tegelijk het knopje in drukken. ivm veiligheid kun je alleen doen als de mast op zijn laagst is. De rest van de uitleg klopt helemaal.
Weide-Man
Oke dat ga ik van de week is proberen
Bedankt
jouwstra
@Weide-Man

graag gedaan, als je meer vragen hebt laat het me dan maar ff weten.
claas celtis
Die laatste met dat bakje kun je volgens mij om hoog en omlaag enkelwerkent zetten dat hij niet op de grond drukt
jouwstra
@claas celtis

dat is helaas niet correct.
Siebenga
Jij bedoeld dat oranje knopje denk ik! dan zie je een cilinder op afgebeeld
fendt fan
Als je knop 1 omzet rijd het niet echt fijn, als je bijvoorbeeld bak wilt aanhangen gaat lastig. Ff rempedaal in duwen en je staal al stil, wil je 5 cm vooruit dat gaat bijna niet dan
jouwstra
@Siebenga

ja juist em... 😃
Weide-Man
Bedankt jouwstra.
mocht ik nog wat hebben hoor je het wel.
Weide-Man
Heb het vandaag even geprobeerd die koppeling/rem knop werkt prima.
Heb die andere 2 ook geprobeerd die om de banden recht te zetten werkt half je hoort hem wel pompen maar meer gebeurt er niet wat doe ik verkeerd?
Die knop van de dansonderdrukking doet het volgens mij helemaal niet want er gebeurt niks heb gedaan hoe het uit gelegd is door jouwstra maar heb niet de indruk dat er wat gebeurt kan iemand mij vertellen wat het probleem kan zijn van beide problemen of wat ik verkeerd doe?

bij voorbaard dank
Gr. Robbin
janis710
Als je van je rem een koppeling maakt hoe rem je dan nog?
jouwstra
@janis710 het pedaal blijft zijn functie behouden, de transmissie wordt ontkoppelt maar je kunt ten alle tijden nog remmen met hetzelfde pedaal.
Manitou krijgt te warm , als ik hem afzet steekt ie de koelvloeistof terug via overloop , wie weet raad ?
jouwstra
Radiateur schoon blazen, heel goed schoon blazen.
Is het een met oliekoeler en intercooler in een pakket.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou maniscopic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!