Illustratie van:

Kubota B1-15 Bultra - Hoe werkt het Monroematic hefsysteem?

Hallo,

Bij een Kubota Bultra B1-15 krijg ik de hef niet aan de praat. Er zit een Monroematic systeem op. Bij de bedieningsknopjes staan allemaal Japanse tekens waar ik zelf niet veel kaas van heb gegeten. Als ik op de groene knop druk gaat het lampje branden en als ik een beetje aan die knoppen draai gaat de motor wel wat zwaarder lopen maar voor de rest gebeurd er niks. Weet iemand misschien hoe dit systeem werkt?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Het bedieningspaneel

(klik om te vergroten)

Het bedieningspaneel

(klik om te vergroten)

De hef

Reacties

roscho
Ergens heb ik gelezen dat de Monroematic bedoeld is om de hef te kunnen bijstellen op horizontaal lopen tijdens ploegen. Daarvoor zou er een extra cilinder moeten zitten in de rechter hefarm. Maar die zie ik bij jou niet zitten. Grote kans dat ze die eraf hebben gesloopt en de arm met schroefdraad ervoor in de plaats hebben gezet. Als de leiding dan ergens is afgedopt, zal de hydrauliek zijn olie niet kwijt kunnen als je het systeem probeert te gebruiken.
fergusonnetje
@roscho De leiding is inderdaad afgedopt. Dus dan zal het systeem niet werken. Maar ik krijg de hef helemaal niet aan de gang, ook niet met de handmatige hendel. Alleen met het knopje onder het dekseltje, maar dit is geloof ik een soort 'noodhef'
Snekellih
@fergusonnetje sinds kort door de koop van een oude hoeve in het bezit van een kubota x20. Een ‘grijze’ Kubota zeg maar. Ook met veel Chinese tekens. Zelf ben ik geen kenner op het gebied van tractors. De hef heeft goed gewerkt. En ook de cilinder van de fijnafstelling werkt (nog steeds). Sinds enkele dagen werkt de hef niet meer. Ik heb STOU Olie bijgevuld. Kan het zijn dat door het bijvullen of te weinig olie vooraf ergens een hydraulische klep is dichtgeslagen? Bij voorbaat dank voor je tip/advies.

Oh ja. De kraan van de hydrauliek heb ik uiteraard meermalen open en dicht gedraaid
inspecteurfendt
Is er geen kraantje onder de stoel waarmee ja alles dicht zet?
Snekellih
@inspecteurfendt ja zeker. Deze heb ik helemaal open gedraaid. Omdat ik de tractor bij de aankoop van de hoeve heb overgenomen, ben ik bang dat er weinig olie in heeft gezeten. Die heb ik bijgevuld. Kan het zijn dat ik moet ontluchten? Of zit er nog ergens een ventiel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1-15 Bultra en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN