Illustratie van:

Yanmar ym1401d - Gooit olie uit carterventilatie

Hallo.

Ik heb door inruil een ym 1401d gekregen maar nu gooit hij olie langs te ventilatie van de Carter eruit. Ik heb de kennis niet en tijd niet om dit na te kijken. Maar hoe kan ik er voor zorgen dat hij die olie daar niet meer uit gooit? Kan ik dat zomaar afdoppen of?

Groetjes

Deel dit topic

Reacties

roscho
Je hebt vast al gekeken of er niet te veel inzit?
Als je gaat afdoppen, gaat de motor ws. olie verbruiken/verbranden. De druk moet ergens heen.
Druk op de olie ontstaat normaal gesproken als er compressie langs de zuigerveren komt. Het trekkertje heeft ws. geen oliedrukmeter, maar misschien staat de oliedruk te hoog afgesteld (als je dat daar tenminste kunt bijstellen). Wellicht heeft iemand een manier om zonder oliedrukmeter toch de druk te meten.
Ligt het aan de zuigerveren, dan zit er niets anders op dan de motor uit elkaar te nemen.
Sven Francken
Afdoppen zou ik zeker niet doen dan drukt hij de carterpakking er waarschijnlijk uit.
Bij sommige tractors zit er een zeefje of filtertje aan de carterontluchting die de olie tegenhoudt, ik weet niet of dat dat bij deze tractor ook zo is?
Yanmarthomas
Afdoppen zeker niet doen je blaast je krukaskering er waarschijnlijk uit. Hij zal waarschijnlijk Carter druk hebben omdat je zuigerveren versleten zijn. Er zit maar 1 ding op en dat is repareren. Ik zou je bussen even bij een revisie bedrijf laten meten of ze niet ovaal zijn geworden door Lijbaan krachten. Anders heeft het nog geen nut.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Yanmar ym1401d ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN