Mc-Cormick D 439 - Stabilisator kettingen

Weet iemand waar die ketting moeten van de het?
Voor de foto zie reacties

Deel dit topic

Interfan1

Reacties

Interfan1
Hier de fotos

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

henrie-assinck
Volgens mij moeten ze hierin. Als je dat tenminste bedoelt. Ik vind je vraag niet echt duidelijk.

(klik om te vergroten)

Interfan1
@henrie-assinck
Daar zat ie maar dat is een zelfbouw trekhaak maar hij hoort daar orgineel niet te zitten. Ik wil weten waar hij orgineel zit.
Interfan1
@henrie-assinck als ik de link van @JD Lanz 300 kan het zijn dat dat wel orgineel daar moet zitten alleen dan slaan de heflatten nog steeds tegen de band mischien heeft iemand hier een oplossing voor. Ik wil gaan ploegen en dan heb ik spelling nodig alleen dat kan niet omdat ik nu een vaste stabilisator heb. Dus hoopte ik dat ik de kettingen goed kan hangen
henrie-assinck
@Interfan1 In deze gaten horen ze origineel wel te zitten.

Wat je zou kunnen doen, is door bouten tussen de schakels te plaatsen. Hiermee kort je de ketting in, maar kun je deze nadien ook weer origineel maken.

(klik om te vergroten)

JD Lanz 300
@Interfan1 markt.trekkerweb.nl/nl/advertenties/…
hier zie ik aan de buitenkant ook nog een paar stabilisatiestangen zitten.
henrie-assinck
@JD Lanz 300 Als je gaat ploegen dan haal je die normaliter los. De ploeg hoort zich vrij achter de trekker te kunnen bewegen, om mooi/netjes te kunnen ploegen. Deze stabilisatorstangen kennen geen vrijloop...
JD Lanz 300
Zie voorbeeld in volgende link
tractorfan.nl/picture/472757/…
Interfan1
Weet iemand dan een stabilisator die wel spelling heeft maar dat de heflatten niet tegen te band aankomt?
henrie-assinck
@Interfan1 Misschien zoiets maken? Ik heb 'm zo gekocht, niet zelf gemaakt hoor. Maar lijkt vrij eenvoudig.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Fred4130
@henrie-assinck deze ook op de ford 5600 gemaakt, zijn kant en klaar te koop en niet al te duur. Systeem had ik op de 4610 en beviel super , beter dan dat geklooi met schroefspindels e.d en zonder de pennen erin kan het vrij bewegen en komt nooit tegen de banden aan. Met een beetje handigheid maak je ze zelf van buis in buis , maar zijn o.a. te koop bij bijv. Koopvanderwalparts onder ford 4610. Wel zorgen dat de steun onder de trekker dik en stevig genoeg is door de vrij starre bevestiging en uiteraard op hetzelde punt cq hoogte scharnieren waar ook de heflatten scharnieren.
henrie-assinck
@Fred4130 De uitlijning met de heflatten is prima, omdat normaliter starre stabilisatoren worden gebuikt aan de buitenkant.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!