Mc-Cormick D 439 - Bediening daalsnelheidsregelaar hefinrichting lekt olie

Er zit een daalsnelheidsregelaar voor de heffing op de hefbrug. Deze functioneert niet. De daalsnelheid wordt niet bijgesteld als ik het hendeltje verdraai. Ik heb daarom het hendeltje er eens afgehaald en de stift met de hand verdraaid. Helemaal in - geen succes. Toen helemaal uit - ook geen soelaas.

Dat laatste was kennelijk niet slim. De stift kon ik er gemakkelijk uittrekken en weer terugplaatsen, maar nu lekt er olie langs deze stift als de heffing gebruikt wordt...

Wat is hier aan de hand? En hoe krijg ik het weer lekvrij?

Foto in de reactie.

Deel dit topic

henrie-assinck

Reacties

henrie-assinck
Zie foto voor de stift waar het hendeltje van de daalsnelheidsregelaar gemonteerd zit.

(klik om te vergroten)

Stift voor bediening daalsnelheidsregelaar
henrie-assinck
Ben er al achter. Ik had met het uitnemen van de stift, de afdichtingsring (nummer 3 op foto 2 - bij rode pijl) niet meegekregen. Deze is bij insteken van de stift vervolgens naar beneden in de opening van de retourleiding geduwd...

Om het te herstellen heb ik het complete hefcilinderdeksel eraf moeten halen. Zoals je kunt zien op foto 1 is één van de bouten achter het versnellingsbakdeksel gelegen. Dit lukt pas nadat de hefbrug in zijn geheel een weinig opgetild is.

De afdichtingsring is teruggeplaatst. Ook heb ik de stift volgens mij nu beter afgesteld, precies tot de aanslag met de kogel (nummer 2 op foto 2). Zodra de olie op de hefbrug weer is gegoten zal ik eens testen of het iets uithaalt...

(klik om te vergroten)

Interfan1
@henrie-assinck
Hoe heb je hem uiteindelijk losgehaald? Bij mij lekt hij hier ook op maar ik krijg het stokje er niet uit.
henrie-assinck
@Interfan1 Ik heb het hendeltje eraf gehaald (los geschroefd en van de staaf gehaald) en daarna het staafje uit het regelblok gedraaid. Zit gewoon schroefdraad op het draad. Zie ook afbeelding hierboven. Nadat het de staaf helemaal uitgeschroefd is, kon ik hem er uit trekken.
henrie-assinck
Foto 2 heb ik uit een Franstalig werkplaatshandboek betreffende de "Exact"-hefinrichting van de Mc-Cormick D 432 en Mc-Cormick D 439.

tractorfan.nl/doc/653/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!