Motomix vs Aspen wat is het verschil ?

Hallo allemaal
Ik wil graag weten of er een verschil is tussen Aspen en Stihl Motomix
Ik snap dat het beide alkylaat benzine is en een meng verhouding heeft van 1:50 maar zijn er verder nog verschillen ?
En kun je zo wisselen tussen de 2 ?
Of is een echt beter dan de ander ?
Beide zijn toch te gebruiken in alle machines die een meng verhouding van 1:50 nodig hebben ?
Wat denken jullie

Deel dit topic

Reacties

+1
erik9831
Bij mij was de Aspen een probleempje … Weet niet of anderen daar ook ooit problemen mee hebben gehad, maar wanneer het boven de 25 graden buitentemperatuur was, vielen mijn machines constant stil.

Dealer heeft toen motomix meegegeven en het probleem is sindsdien echt opgelost.
+1
Yanmarthomas
Aspen stinkt veel meer als motomix. Ben een echte motomix fan
MRdeere
@Yanmarthomas ik gebruik nu ook motomix heb alle machines van stihl op 1 na deze heb recent gekocht vrij gunstig een echo ketting zaag zou deze ook goed op motomix lopen ?
dennisbouter
Ze zeggen dat je 1 van beide moet gebruiken en niet de 1e keer aspen dan weer motormix en dan weer aspen, ik ben zelf pas omgegaan op aspen en heb het gevoel dat mijn ketingzaag beter loopt maar die is gebruikt gekocht dus weet ook niet wat hij in vorig leven heeft gebruikt
Fast Eddy
Een Stihl is afgesteld op Motomix. Dus zou een Stihl mooier moeten draaien op Motomix.
Husqvarna is afgesteld op Aspen of hun eigen mixbenzine. Dus die draait daar weer beter op.
Als je het een keer door elkaar gooit is het niet erg. Maar probeer aan de hand van je machine merk de passende brandstof te gebruiken.
dennisbouter
@Fast Eddy de stihl en husqevarna brandstof lijken juist op elkaar volgens mijn dealer de aspen wijkt af
+1
Yanmarthomas
@Fast Eddy ben ik het niet helemaal mee eens. Heb 2 stihl kettingzagen een 261 c-m en een 201 tc. Een loopt er op motomix en de andere op Aspen. Maakt voor het lopen niks uit. Wel vindt ik dat motomix minder stinkt als Aspen. Ga nog wel een keer de andere ook op motomix laten lopen. 2 verschillende kannen werkt niet handig.
Fordje4600
Wij hebben huswvarna bladblazer 2x, stihl bosmaaier, kettingzaag 2x kantenknipper en een dolmar kettingzaag... altijd aspen gehad, tot de 2de husqvarna bladblazer en de 2de stihl kwam. Toen stihl motomix, husqvarna xpower en aspen gaan gebruiken ik merk geen verschil zomer of winter tussen de 3 merken op de kleur na
+1
ruudvd
Mix altijd zelf...4 euro per liter! Dan moet je lui én rijk zijn.
+3
Fast Eddy
@ruudvd

En eind van de dag koppijn zeker.
ruudvd
@Fast Eddy huh? van het mixen?
Fast Eddy
@ruudvd

Van de uitlaatgassen.
ruudvd
@Fast Eddy Als je goed mixed komt er helemaal geen walm af. een goede 2-taktolie losgekocht is waarschijnlijk beter dan wat er is die rijkelui-peut zit.
+4
Fast Eddy
@ruudvd

Daar zijn de meningen over verdeelt. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik Aspen ben gaan gebruiken. Het is overal te koop, geen gehannes meer met mengen en geen constante walm om je heen. En als je een beetje slim shopt hoeft het ook niet al te veel te kosten.
En als bedrijf zijnde ben je verplicht om alkylaat benzine te gebruiken.
+1
SJB533
@Fast Eddy
Geloof, dat je bij Stihl een hele nette prijs hebt, als je genoeg afneemt. Particulieren zitten rond de 4 euro per liter, zag ik, maar bedrijven zullen wel stukken goedkoper uitkomen...
+2
erik9831
@SJB533 3.6€ per liter dat ik betaal
+1
Fast Eddy
@SJB533

Ik koop meestal Aspen per 3 bij de Welkoop voor €55,-
Corne S
@ruudvd

Kon het ook altijd gemengd kopen (winkel naast pompstation). Ze deden er 2 liter olie in en 90 liter benzine bij. Maar sinds de E10 zijn er mee gestopt.
ruudvd
@Corne S E10 kan je ook beter niet in (oudere) 2takten gebruiken.
zelf gebruik ik nu altijd 98.
Corne S
@ruudvd
Een kleine pomp met 2 keuzes, diesel of benzine. 98 hebben ze daar niet, dus keuze is begrijpelijk.
SJB533
Quote Reactie van @ruudvd:
zelf gebruik ik nu altijd 98.

E5 dus...
ruudvd
@SJB533 hier in .fr hebben we nog gewoon 98...nog wel
Bert353
@ruudvd door die verrekte 95E10 heb ik bij mijn husqvarna 2 vastlopers gehad binnen een half jaar, mengde wel zelf, al jaren lang met die rode stihl olie en mengbeker, ging altijd goed, totdat ze die biotroep bijmengden, sindsdien alleen nog maar aspen, ook geen vastlopers meer gehad!
ruudvd
@Bert353 komt waarschijnlijk doordat het kunststof in en om de carb. aangetast wordt. de zooi gaat verstopt raken waardoor het motertje te arm gaat lopen.
radium45
@ruudvd Hier een pompstation in de buurt verkoopt naast de gewone benzines ook raketbrandstof met octaan 102. Dat doen ze omdat hier nogal veel crossmotoren lopen en daar ga je echt geen euro 95 ingooien.
ruudvd
@radium45 waar beweer ik dat dan? overigen zijn er ook best crossers die op 95 lopen (wanneer de compressie laag genoeg is)
radium45
@ruudvd rustig maar, ik val je nergens aan. En, de betere crossers met redelijk scherp getuned spul tanken geen 95. Althans hier niet. Zelfs ik tank het niet, wil die bijmeng rommel niet in de tank hebben.
fendt2
@radium45 benzine uit duitsland is kwalitatief ook beter dan in nederland. Octaan getal is beter.
dennisbouter
@ruudvd dat schijnt best te gaan bij regelmatig gebruik. Maar bij lang geen gebruik krijg je ontmenging
ruudvd
@dennisbouter je moet mengen wat je nodig hebt maar het kan best een tijd staan hoor.De machine zelf moet je droog opslaan anders moet je regelmatig de zooi schoonmaken omdat het verstopt raakt.
MRdeere
@ruudvd Dat zelf mixen gaat alleen goed als maar 1 persoon de mix maakt dat is hier niet zo ben er al een zaag aan verloren. Dus nu fijn voor gemengde gekocht gaat tot nog toe goed.
Bert353
@MRdeere toch zou het niet zo moeilijk moeten zijn, bij de rooie stihl olie kwam een mengbeker bij, die aangaf op verschillende hoeveelheden benzine hoeveel olie, met een streepje.
dat zou iedereen toch moeten kunnen?
MRdeere
@Bert353 eigenlijk wel zou je zeggen maar praktijk is toch anders want niet iedereen neemt het even nou ermee
Bert353
@MRdeere Ok, maar dat merken ze dan ook vlug genoeg.
Ik had op een 3 jaar oude Husqvarna kettingzaag binnen een half jaar 2 vastlopers nadat ze hier in Fr die 10% biorommel begonnen bijmengen, ging ik naar de dealer, die had het hele rek volliggen met reparaties (vastlopers) allemaal door dezelfde reden, maar niet husqvarna, en niet de benzinemaatschappijen/supermarkten wilde de reparatiekosten vergoeden!
MRdeere
@Bert353 nog een reden om voor gemengde te gebruiken als het kan met je machine en voor die 20-30 liter per jaar is het nog redelijk goed te doen kwa prijs vind ik
Bert353
@MRdeere Voorgemengde kun je hier niet krijgen, alleen aspen.
MRdeere
@Bert353 dat bedoelde ik eigenlijk met voor gemengde
Clayson M80
Heb laats gehoord als je aspen gebruikt hebt in je maai machine kan er nooit weer mengsmering in
+1
ruudvd
@Clayson M80 zou ik als verkoper ook zeggen..maar is complete onzin.
dennisbouter
@ruudvd waar bazeer jij op dat het onzin is? Word mij ook verteld en mijn verkoper verkoopt de husqvarna motormix en aspen dus het maakt voor hem niet uit
+1
ruudvd
@dennisbouter Er is technisch gezien eigenlijk niets dat dit verhaal ondersteunt.
heb heel wat ervaring met hoogvermogende 2takten opgedaan door de jaren (crossers en racers). 2 taktjes van bv kettingzagen zijn niet bepaald high tech machientjes. eigenlijk zelfs duffe rechttoe-rechtaan zuipende rammel dingen.
wanneer je goede olie gebruikt in de juiste verhouding is er niets aan de hand.
wil je dat het wat beter oppakt dat doe je er 1% aceton bij zodat het mengsel beter verstuifd. Geen vrrschillende brandstoffen mengen in de tank.

Overiigens is mijn verhaal geen advies en opvolgen geheel voor eigen rekening.
+1
dennisbouter
Quote Reactie van @ruudvd:
k

De theorie zoals ik het gehoord denk te hebben, met gewone mengsmering blijft er meer rommel in de motor achter koolstof ofzo en met aspen zou dat los komen, als je nou 20 liter op een dag gebruikt dan word aspen misschien wel duur maar voor die paar kannetjes die ik gebruik op jaarbasis pak ik wel aspen
+1
ruudvd
@dennisbouter goede 2takt olie verbrand asloos.
valmet 605
@ruudvd rechttoe rechtaan rammelbakje... bekijk eens een stihl 500i of husky 572....
ruudvd
Quote Reactie van @valmet 605:
stihl 500i

die zijn inderdaad wel interresant maar ook de uitzondering op de regel
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @ruudvd:
zou ik als verkoper ook zeggen..

Ja, vind het ook een hele goede, voor wie het zich laat aanwrijven.
Er word heel wat afgehannest en geklungeld met benzine (bijvoorbeeld gewoon euro zonder 2 takt olie in een tweetakt, heb het horen vertellen). Of 4 takt motorolie in de benzine om dan in een tweetakt te gebruiken, heb het ooit meegemaakt.
Voor dat soort klanten kan ik me wel voorstellen dat men van dat soort dogmatiek verkondigd.

Vroeger, toen er nog geen E 10 was, werkte ik altijd met euro 95. In de winter tapte ik via de carburateur de tank en dus ook de laatste rest in de vlotterbak af bij de grasmaaier. Bij de motorzaag en bosmaaier ook even helemaal de tank leeg maken, en laten lopen tot ie afslaat..

Daarna met conserveermiddel in de euro gaan werken. In de winter niks meer afgetapt. Ging ook goed.

Daarna een keer tweetakt aspen in de kettingzaag gehad, verschil is zo groot dat ik vooralsnog met aspen ben gaan werken. Had nog wat 2-takt olie staan, en ben daarom zelf 4 takt aspen gaan mengen met 2 takt olie, kwalmen doet ie dan echter nog steeds.

Kan best eens dat ik binnenkort eens een premium benzine ga tanken, en kijken hoe dat bevalt.
jehan
@Clayson M80 ik krijg altjid pijn in de buik als ik bij een machine dicht in de buurt kom die aspen gebruikt
+3
radium45
@jehan Je komt liever de cabine niet uit? 😬
jehan
@radium45 vieze stink grei dat aspen ..ja daarom kom ik liever de cabine niet uit ja
+5
5000 fan
Ik heb al jaren motomix in mijn stihl machines. Nooit geen gekloot meer met slecht starten of zo, en het stink/walmt niet. Dus de meerprijs per liter bespaar je aan onderhoud en slijtage als je t mij vraagt
valmet 605
Het verhaal is simpel. Voor professioneel gebruik is alkilaat brandstof verplicht. Gewoon klaar.

Verder de soorten, aspen is relatief schraal motomix relatief rijk de husqvarna mix zit er tussen naar mijn mening aan de aspen kant. Er zijn nog wat anderen daar heb ik even geen idee van.

Gebruik kettingzaag wees strikt bij een profi machine. 1 soort en er op blijven. (Heeft mij een zaag gekost) bosmaaier je kan wisselen, maar het is beter om 1 soort te gebruiken. Mijn bosmaaier start niet op motomix als het regend. Bladblazers en grote 2takt dingen maakt het niet zoveel uit. Ik gooi in mijn sabo2takt gewoon de 2takt die door elkaar zit of van een afwijkend merk in mn hok ligt.
MRdeere
Nou iedereen bedankt voor hun mening.
ik heb nog n andere vraag ik gebruik nu Stihl motomix.
ik heb n kettingzaag, heggenschaar, rugspuit van stihl.
nou heb ik recent heel gunstig n Echo cs 8002 ketting zaag kunnen overnemen deze heeft altijd Aspen gehad volgens de verkoper zou ik hier ook motomix in kunnen kiepen ? of loopt hij dan kapot heb eigenlijk geen zin in allemaal verschillende soorten benzine.
wat denken jullie
dennisbouter
Quote Reactie van @MRdeere:
Ik

Ik ben bij een stilh ook overgegaan op aspen, draai hem sowieso even leeg tot de laatste druppel

En in verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
MRdeere
@dennisbouter
Dat is ook weer waar we zien wel waar het schip strand. Want wat ik zo lees is er niet echt veel verschil tussen stihl en Aspen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
54
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0