Ervaringen met wolf of Stuhrman shovel

Wie heeft er ervaring met een wiellader/shovel van de merken wolf of Stuhrman? Een aanrader om te kopen of beter verder zoeken?

Is de bedoeling dat deze dagelijks/bijna dagelijks gebruikt gaat worden.

Deel dit topic

Mro1234

Reacties

johndeere 2650
Als je hem dagelijks gaat gebruiken zou ik voor een merk shovel gaan.weidemann,schaffer,gaint zijn toch wel de grote merk namen volgens mij
Gerron

Als je dealer op papier zet dat alles wat binnen 3 jaar stuk gaat gratis vervangen wordt dan zou je het kunnen proberen.
Mro1234
@Gerron
Kort gezegd een afrader dus.?
Nog meer merken te noemen welke absoluut niet aan te raden zijn?
De hytec ook al negatieve verhalen over gelezen.
Gerron
@Mro1234 De Sovjetunie had als eerste een man in de ruimte. Denk je nou echt dat ze geen goede trekker kunnen maken? Waarom rijden we dan niet allemaal Belarus? Het probleem is dat de fabrikant op aantallen in productie wordt beoordeeld i.p.v. kwaliteit en dat is ook het probleem in bijv. China.
Er zal helaas altijd een markt voor minderwaardige producten zijn omdat mensen tegen beter weten in toch zo goedkoop mogelijk willen hebben.
Dan is het dus de service en garantie van de dealer die bepaald of een bepaald product goed verkoopt en bevalt.
CoenNijenhuis
@Mro1234 toevallig vorige week een Wolf bekeken bij de importeur., exact dezelfde machine als een Hytec e.d.
Voor incidenteel gebruik zou het kunnen maar voor dagelijks gebruik gaan het afwerkingsniveau en de details (of het gebrek er aan) je denk ik tegenstaan.
deJong
Heb thuis nu al een paar jaar een Venieri vf 4.63 swingloader uit 2000. Perkins blokje met 75 pk. Tot nu toe wat slangen en laatst een nieuwe brandstof pomp opgekomen. Machine heeft 12000 uur en ben er best tevreden mee.

Terex shovels zijn ook wel prima zoals ik gehoord heb.
GerbertXL
Er staan er vrachten op marktplaats, elke man en paardenkop heeft er eentje staan voor de handel, dan moet er toch wel iemand zijn die er ook echt ervaring mee heeft?
Mro1234
@GerbertXL

Helaas zie ik overal enkel reacties over de afkomst etc, nergens iemand die zelf zo 1 heeft staan en dus hem als negatief of positief ervaart.

Precies de 2 genoemde merken heeft niemand persoonlijk ervaring mee, valt mij wel op dat de Stuhrman 108A hetzelfde merk motor heeft als de everun en die word dan wel weer overal afgeraden op persoonlijke ervaringen.
radstake
Beste mro1234'
5 jaar geleden een Hytec zl12 shovel gekocht. In ruim 5 jaar ongeveer 650 uur mee gedraaid. Ik laad er compost, tuinturf en aanverwante producten mee en gebruik hem ook voor het mengen van producten. Shovel loopt dagelijks korte periodes Voor wat ik er mee doe is het een prima bruikbare shovel, maar verwacht er geen luxe ,of technische snufjes op. Ook maken ze redelijk veel geluid. Daarnaast gaat er wel eens wat stuk en moet je niet bang zijn om zelf te sleutelen. Onderdelen zijn prima verkrijgbaar. Wat heb ik vervangen: dynamo, spanningsregelaar, hoofd remcilinder, remcilinder en Chinese accu's. Paar keer wat laswerk moeten verrichten aan cabine ophanging en uitlaat bevestiging. Sinds 2 maanden heb ik de shovel ingeruild en vervangen door een Wolf wl150 shovel. Deze shovel is iets duurder in de aanschaf dan een Hytec, maar in de nieuwe Hytec bouwjaar 2020 kon ik niet fatsoenlijk zitten omdat de cabine gewijzigd is t.o.v. de oude. Daarom nu een Wolf. 1e indruk is dat de wolf wat degelijker in elkaar zit dan de Hytec. Veel onderdelen zijn echter hetzelfde zoals assen, transmissie en motor. Wel fatsoenlijke Varta accu's erin. Chinese fabrikanten kopen onderdelen in en assembleren dit tot een eigen merk shovel. Er zijn wel wat verschillen met de Hytec. Zo werkt de Wolf wat langzamer op de hydrauliek maar is wel sterker dan de Hytec. Nogmaals, verwacht niet hetzelfde product als een shovel die meer dan het dubbele kost. Maar als het gaat om een machine die niet veel zwaar grondwerk hoeft te verrichten of waar je 8 uur per dag op moet zitten is het misschien een idee om eens te gaan kijken en er mee te rijden. Ik heb er best een aardig gevoel over. Natuurlijk moet de Wolf zich nog bewijzen .
hilver
@radstake wat zijn inmiddels de ervaringen met de wolf? Ben erg benieuwd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!