Fiat 70-90 - Storing hydrauliekventiel Fiat 70-90

Beste TF’ers,

Ik heb een fiat 70-90 voor de voerdoseerwagen staan. Ik heb een (dubbel)werkend ventiel van de trekker altijd op druk staan, waarbij ik met de handels van de doseerwagen de doseerwagen bedien. Sinds korte tijd hoor ik bij het bedienen van een functie op de doseerwagen de hydrauliekpomp pompen (janken), maar hy raakt zijn olie niet kwijt. De functie op de doseerwagen valt dan ook uit. Dan beweeg ik de handel van de hydrauliek van de trekker naar neutraal en dan is de pomp weer stil. Zet ik de handel weer op druk, dan gaat het 1 seconde goed en dan begint weer hetzelfde verhaal.

Ditzelfde gebeurt ook wanneer ik dit ventiel gebruik voor de kuilsnijder, dus wellicht ligt het niet aan de doseerwagen. Ik gebruik nu het andere dubbelwerkende hydrauliekventiel van de trekker bij de doseerwagen. Dit werkt wel goed, dus het ligt denk ik ook niet aan de hydrauliekpomp. Ik vermoed zelf dat het aan het ventiel zelf ligt. Heeft iemand van jullie een idee wat het kan zijn?

Deel dit topic

Wjattel

Reacties

Bakker S
Kijk ff naar de aansluitingen achterop de trekker. Misschien dat ze niet goed meer opelkaar aan sluiten. Indien nodig nieuwe hydro koppelingen erop. Heb dit wel vaker gehoordt bij kuilvoersnijders. Succes
radium45
Net wat Bakker S zegt, kijk eens naar de koppelingen. Waarschijnlijk slaat de retour dicht.
+1
Wjattel
@Bakker S en @radium45 bedankt voor jullie bericht! Ik heb beide ventielen van beide hydraulieken even omgewisseld. Nu is het goed. Ik zal 2 nieuwe ventielen bestellen.
radium45
@Wjattel Koppelingen bedoel je denk ik?
Wjattel
@radium45 ja klopt 😇
kerstrunner
Op het ventielblok zit een schroefje voor om te schakelen van enkelwerkend naar dubbelwerkend, wij hebben het ooit eens voor gehad dat dat schroefje met de tijd verder open of dicht ging (door trillingen?) en dan kan je dezelfde symptomen hebben denk ik. Maar als het opgelost is door nieuwe koppelingen is het in orde!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 en hebben de trefwoorden hydrauliekpomp en hydrauliekventiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!