Pickup opraapwagengaat niet omhoog

Vandaar heb ik mijn opraapwagen weer gerepareerd, maar omdat hij een jaar stil heeft gestaan is er een olieslangetje gebarsten. Hier heb ik een nieuwe opgezet maar nu wil de pickup niet naar beneden. Dit komt denk ik omdat er lucht in de olieslang zit(2,5 meter slang, dunne diameter). Ik kan hem nu met de dissel omhoog en naar beneden doen, maar mijn vraag is of het ook kwaad kan dat er wat lucht in het hydraulisch systeem komt? En is het een kwestie van geduld voordat hij het weer gaat doen of moet ik op een of andere manier wat olie in de slang gaan gieten?

Deel dit topic

Reacties

JD 6110
Kun je de pickup niet naar boven drukken met een krikje ofzo? en dan steeds op het kopje van het ventiel drukken tot dat je olie krijgt? heb je meteen de lucht er uit lijkt me, maar zo denk ik dan 😛
DESLAGERURRE
Het komt in iedergeval niet door lucht ;)maar om wat voor opraapwagen gaat het ?
DESLAGERURRE
@JD 6110

en dan alles krom persen zeker .. 😉 nee niet doen ...
JoramH
@DESLAGERURRE

Quote:
het komt in iedergeval niet door lucht maar om wat voor opraapwagen gaat het ?

Het is een miedema LR450, beter bekend als de Rotor . Maar wat zou het dan wel moeten zijn? Vorige slang werkte wel, maar zat een scheurtje in en de olie spoot eruit. Had nog een oude Miedema voor onderdelen staan en daar heb ik de slang vanaf gehaald, eerst even met lucht schoon geblazen, want is al 3 jaar geen olie meer doorheen geweest.
Wimsumar
Bêste JoramH: Waarschijnlijk gaat de snelkoppeling niet los als je de slang op de trekker aansluit.
Zet hier "het mannetje" van de lekke slang op.
Baltus_steyr
Hier zit geen elektrisch ventielen blok tussen toch? Want dat heeft onze miedema presto wel, toen wou de pick up ook niet omhoog, toen ff bij de elektrisch ventielen blok gekeken, pinnetje van de pick up ingedrukt, en toen deed ie het weer!
radium45
@Baltus_steyr

klopt. die ventielen van de presto,s moeten ''goede'' stroom hebben anders veel kans op weigeringen. wij hadden vaak last van de de klep niet dicht wilde. Dan moest je het knopje vasthouden en de verdeelman tikte met een hamer op het ventiel en dat deed hij het weer goed. 😃
tone29
Misschien moet je die olie slang wel anders aansluiten 😄
Siebenga
//
johndeere6230
@tone29

Lijkt mij wel dat die weet hoe die hem moet aansluiten 😉
tone29
@johndeere6230
als ut goed is weet ie dat wel jah
sprokkel hout
Lucht maakt niet uit in het systeem gaat er vanzelf uit maar dan hoor je hem als het goed is alleen borrelen maar hij gaat wel omhoog en naar beneden dus lucht is niet het probleem 😉
Valtra96
Je kunt mischien proberen om het cilindertje los te koppelen, en te kijken of de pick-up dan wel zakt. zou kunnen zijn dat het cilindertje verroest is en niet meer in wil.
sprokkel hout
Zitten je slangen goed aangesloten ? 😃
Valtra96
Verneem je ook niet aan je trekker dat hij de druk niet kwijt kan?
Valtra-Fordpower
@JoramH

Quote:
Hier heb ik een nieuwe opgezet maar nu wil de pickup niet naar beneden.

Wil ie nou niet omhoog, of niet omlaag>?????
Machineman
Hoge retour druk?
JoramH
Probleem is gevonden. In de vervangende slang zat ook een gaatje(was van een donor miedema die we hadden staan). Ik denk dat daarom er geen druk op kon komen, want toen ik vanmiddag eenmaal in het land was om gras te halen(kon via de dissel de pick-up nog wel op de grond krijgen) spoot de olie er ineens uit. Dit was wat lastig want dissel en pick-up gaan via dezelfde oliedrukventiel en bedien je dus ook gelijktijdig. Ben met pickup en dissen naar beneden naar huis gereden en heb daar de slang eraf gehaald en werkt nu weer perfect nadat alles een jaar stil heeft gestaan.

Bedankt voor de tips, ben wel weer wat wijzer geworden.
Wimsumar
Beste JoramH: Morgen wel eventjes de hydrauliekolie peilen op de trekker. Je zal wel een paar liter kwijtgeraakt zijn vandaag. 😉
JoramH
@Wimsumar

Das een goeie! maar was ik ook wel van plan. Hij heeft net nieuwe olie, dus denk dat er nog wel wat in zit. Heeft net zijn 100 uren beurt gehad bij 150 uren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2