Ervaringen Volvo L20B

Hallo TF'ers,

Mijn Zettelmeyer ZL502 gaf 2weken terug de geest... Ik had al langer problemen met de hydrostaat, en opt laatste begon ook de krukasdichting te lekken... Ik wou de dichting maken, en ondertussen ook evt de hydrostaat laten reviseren. Toen de dealer de oliedruk wou komen meten van de hydrostaat kreeg ik de motor niet meer weg, de krukas blijkt vastgelopen te zijn 😞.

Dus ik ben op zoek naar wat anders. Na wat zoekwerk, gebabbel met verschillende dealers en vergelijken lijkt mij de Volvo L20B de meest ideale machine voor hier thuis. Hij sluit ook het dichts aan bij een Zettelmeyer, waar onze ervaringen verder wel goed mee waren. Ik heb ook al gekeken voor een Weidemann, maar de prijzen swingen de pan uit voor die dingen... En voor de zelfde prijzen kan je lijkt mij een toch wat deftigere Volvo kopen.

Nu is mijn vraag, wat zijn jullie ervaringen met een Volvo L20B shovel? Wat zijn zo beetje de delicate dingen, en waar moet je dan weer voornamelijk op letten? Op MAT Expo in Kortrijk heb ik staan kijken naar een L25B, en dat zag er best wel goed uit, alleen is die wat te breed. Een nieuwe vond ik weer net wat te duur (zo'n 46000euro dacht ik, standaard en zonder btw) Bij de optionele link zie je een voorbeeld van zo'n L20B.

mvg,
Simon (Schlüterfan)

Deel dit topic

Reacties

Wimbo
Heb veel met een L45B gewerkt, oersterk. . .maar de koeling was een hel. . . was altijd wat mee.
eddie
@Wimbo

De koeling is bij meerdere van die shoveltjes ( hydrostaat ) een probleem.
masseyferuson
De koeling van die volvo serie vind ik knap waardeloos, een keer met droogweer in het hooi/stro/graskuilen/zaagsel enz... en hij is te heet.
Ook VERbruikten beide volvo's hun koelvloeistof
Wimbo
Wij hebben gehad dat de koelvloeistof het motorblok inliep.
Fast Eddy
Ik heb alleen ervaring met een L30. Geen problemen met de koeling. Maar wel met de transmissie en achteras. En nu hebben we een nieuwe en daar zit al speling op het knikpunt.
Maar voor de rest een berestreke shovel.
john deere 7810
Een volvo is ja een zettelmeyer..... volvo bouwt nu in de oude fabriek van zetelmeyer deze schoveltjes en dieplepels
guy s
De l 20 b bij ons op het werk heeft nog nooit echte problemen gehad. goed machientje . soms eens een olieleiding lek . olie is nog niet heet gelopen en met koeling nog nooit problemen gehad .
Wimbo
@john deere 7810

Dan is het nog geen Zettelmeyer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1