International 844 S - Brandstof probleem vermogen verlies

Mijn International 844S begint na enige tijd belastend gebruik bijvoorbeeld voor een volle kieper. Zwart te roken bij volgas en bij volgas ook vermogen verlies. Laat ik iets gas los dan rookt hij niet meer. Maar hij loopt dan niet helemaal lekker. Wat kan dat zijn ? Als de trekker een paar dagen stil heeft gestaan en dan gebruik ik hem weer dan is het eerst weer goed en na een poosje gebruik begint hij weer. In het begin heb ik geen last. Pas na enige tijd. Brandstoffilters heb ik inmiddels vervangen en de verstuivers laten reinigen. Beide heeft geen verschil gemaakt. Het probleem is er nog steeds.

Deel dit topic

Lugtenberg1988

Reacties

Klein Rot
@Lugtenberg1988
Is het ventilatie gaatje in de tankdop wel open. Zit er geen vervuiling in de tank die voor dr aanzuigleiding ligt.
WO 562 Driver
Luchtfilter nog schoon?
Lugtenberg1988
Luchtfilter zijn er ook nieuw op gekomen. Naar de tankdop zal ik gaan kijken. En rommel voor de leiding ook.
roscho
Zwarte rook duidt in het algemeen op een tekort aan lucht. Of het niet kunnen trekken. Waardoor dat laatste komt, is een vraag. Zeker als het pas optreedt als de motor warm is, zou het ook kunnen komen doordat de motor zwaar begint te lopen omdat hij op het punt van vastlopen staat. Mogelijke oorzaak: tekort aan oliesmering. Heb je wel voldoende oliedruk als de motor warm is?
Lugtenberg1988
@roscho het verschil zit niet in een warme of koude motor. Soms is het pas na een uur belast rijden. Dan is hij al lang op temperatuur.
blauwe tractor
Probeer op het moment van vermogen verlies eens te rijden zonder luchtfilter, het ka zijn dat r een verkeerd luchtfilter is gemonteerd. Of de aanzuigslang slaat dicht.
Lugtenberg1988
@blauwe tractor het vreemde is ook dat het mij de eerste keer is opgevallen en ook gebeurde toen ik een spoorwegovergang passeerde. Dat kan natuurlijk toeval zijn. Maar die overgang is niet zo heel vlak. Dus misschien dat er ook veel rommel in de tank zit. Ik zal alles eens nalopen. Misschien binnenfilter er uit halen ?
blauwe tractor
@Lugtenberg1988
Zwart roken en vermogen verlies samen komt niet door brandstof probleem, ik vermoed een zuurstof tekort in de cilinders.
Vermogensverlies alleen kan door brandstof tekort komen.
flip1150
@blauwe tractor Vooral dat laatste. Als de luchtfilter dicht zit gaat een waarschuwings lampje aan. Maar een dichtgezogen (implodeerde) slang zit na de sensor dus geen alarmering.
Het is niet zo dat je dit aan de buitenkant kunt zien. Vaak is de slang uit meerdere lagen opgebouwd en laat de binnenste laag los.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!